Quantcast

Didžiausia šalies partija socialdemokratai renka pirmininką

Trečiadienį didžiausia šalies politinė partija – Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – pradeda tiesioginius visuotinius pirmininko rinkimus.

Rinkimuose dalyvauja du skyrių iškelti kandidatai – dabartinis partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ir Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Sysas.

Pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

„Tiesioginiai Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimai vyks jau antrą kartą. Priminsiu, kad per pirmuosius tiesioginius rinkimus iš daugelio kandidatų Lietuvos socialdemokratų partijos nariai visuotiniu būdu pirmininku pasirinko Gintautą Palucką“, – BNS sakė partijos atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas.

Socialdemokratai partijos lyderį renka praėjus pusantrų metų po skilimo, kai nesutikę trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ partiją paliko dalis Seimo narių ir įkūrė naują partiją – Lietuvos socialdemokratų darbo partiją.

Trečiadienį rengiamas balsavimas namuose, tai yra rinkimų komisijų nariai lankys partijos narius, kurie dėl išskirtinių priežasčių (ligos, amžiaus, negalios ir pan.) negali atvykti balsuoti patys.

Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio vyks balsavimas LSDP skyriuose.

Balsavime dalyvauti gali tik Socialdemokratų partijos nariai.

Išrinktu bus laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų.

Oficialius rinkimų rezultatus LSDP ketina paskelbti pirmadienį.

„Balsavimas baigiasi šeštadienį, bet mes prašysime, kad biuleteniai būtų siunčiami į Vilnių, kad būtų suskaičiuoti rezultatai. Pirmininko rinkimų komisija renkasi sekmadienį, ji sužiūrės visus biuletenius, suskaičiuos ir patvirtins rezultatus“, – BNS sakė L. Jonauskas.

„Aišku, preliminarūs rezultatai bus žinomi šeštadienio pavakare“, – pridūrė jis.

Gegužės 4 dieną planuojamas LSDP suvažiavimas. Jis rinks naują partijos vadovybę – pirmininko pavaduotojus, prezidiumą, valdybą, tarybą, Etikos ir Finansų komisijas.

Šiuo metu opozicinė LSDP yra didžiausia šalies politinės partija. Ji turi per 17 tūkst. narių. Parlamente dirba aštuoni partijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Politinių lavonų partija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių