Quantcast

Dėl Vilniaus mero posto varžysis R. Šimašius ir A. Zuokas

  • Teksto dydis:

Dėl Vilniaus mero posto antrajame ture varžysis liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas, pirmadienį paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija.

Dėl Vilniaus mero posto antrajame ture varžysis liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas, pirmadienį paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija.

Seimo narys R.Šimašius per sekmadienį vykusius rinkimus gavo 33,96 proc. rinkėjų balsų, už A.Zuoką balsavo 18,05 proc. vilniečių. Tokie duomenys gauti pirmadienio rytą baigus skaičiuoti tiesioginių mero rinkimų biuletenius visose rinkimų apylinkėse.

Nežymiai atsilikęs nuo A.Zuoko, trečias liko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, rinkimuose dalyvavęs kartu su Rusų aljansu.

Teisininko išsilavinimą turintis 41 metų R.Šimašius nuo 1995 iki 2008 metų dirbo Lietuvos laisvosios rinkos institute, 2008-2012 metais dešiniųjų Vyriausybėje buvo teisingumo ministras, šiuo metu dirba Seimo Ekonomikos komitete.

47 metų A.Zuokas mero pareigas eina nuo 2011 metų balandžio, prieš tai miestui jis vadovavo 2003-2007 metais.

Mandatus Vilniuje iškovojo septynios partijos. Valdančioji Darbo partija netikėtai 4 proc. slenksčio neperžengė ir atstovų sostinės taryboje neturės. Rinkėjų aktyvumas sostinėje viršijo 50 proc.

Antrajame rinkimu ture, kuris vyks kovo 15 dieną, Kaune dalyvaus verslininkas Visvaldas Matijošaitis ir dabartinis meras konservatorius Andrius Kupčinskas, Klaipėdoje varžysis perrinkimo siekiantis liberalas Vytautas Grubliauskas ir Seimo narė Agnė Bilotaitė.

Sekmadienį vykusiuose savivaldos rinkimuose daugiausia balsų gavo socialdemokratai. Už juos balsavo 19,3 proc. rinkėjų, tačiau partijos kandidatai nepateko į antrąjį turą nė viename iš šešių didžiausių Lietuvos miestų. Pagal balsus visoje Lietuvoje antri liko konservatoriai, sulaukę 15,6 proc. rinkėjų paramos, treti - liberalai, už kuriuos balsavo 14,9 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alfonsas

Alfonsas portretas
Gerb. Remigijau, Jumis tiki ne tik Vilnius, tai linkime sėkmės žengiant į Vilniaus mero postą. Jūs to vertas,nes man teko įsitikinti priėmimo metu Vyriausybės priimamajame. Su pagarba. Alfonsas

na jau ne

na jau ne portretas
Amžinas kontrkandidatas,kuriuo bauginamas elektoratas,-Tomaševskis padarė savo darbą.Bet ir į finalą sostinėje išėjo visiškai pasitikėjimo neverti kandidatai.Puteikis su kukliu biudžetėliu vos nepavijo milijoninę kampaniją galėjusio sau leisti Majausko. :) Va kur geras!

JO

JO portretas
Šimašius - geras pasirinkimas
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių