Quantcast

Dėl vakarienės su medžiokle – nemalonumai ir Latvijos ministrui

  • Teksto dydis:

Latvijos ministras pirmininkas Maris Kučinskis prašys pasiaiškinti Latvijos žemės ūkio ministrą Janį Duklavą dėl liepos pabaigoje vykusio susitikimo Lietuvoje, kurio metu, be kita ko, organizuota vakarienė su medžiokle.

Latvijos premjero teigimu, ministrai reguliariai susitinka su kaimyninių šalių kolegomis ir tokie susitikimai būtini bendradarbiaujant Baltijos šalims bei vystant šalių žemės ūkį. Susitikimai su atsakingų tarnybų vadovais ir verslo įmonėmis, kaip teigė Latvijos premjero atstovas spaudai Andrejus Vaivaras, yra įprasta praktika.

Tačiau žiniasklaidoje pasirodžius prieštaringai informacijai apie Latvijos ministro J.Duklavo susitikimo su Lietuvos atstovais aplinkybes, premjeras M.Kučinskis prašys ministro paaiškinimo.

Kaip skelbė BNS, Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė patvirtino su vyru Regimantu Baltraičiu liepos 27 dieną dalyvavusi vakarienėje su medžiokle Panevėžio rajone Lietuvoje tąkart viešėjusio Latvijos žemės ūkio ministro J.Duklavo garbei. Šiame renginyje Stumbrynėje be ministrų dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J.Milius, Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Maris Balodis, keli kiti šių įstaigų atstovai ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas.

Ministrė trečiadienį BNS teigė, jog vakarienę derino ministerija, o medžioklę organizavo J.Milius. Tačiau penktadienį ministrė pateikė kitą atsakymą - pasak jos, medžioklę organizavo verslininkas Pranas Dailidė.

Dar trečiadienį V.Baltraitienė aiškino, jog V.Kantauską į renginį pakvietė J.Milius arba galbūt Latvijos ministras J.Duklavas.

Penktadienį išplatintame komentare ministrė aiškino, kad abu verslininkus į susitikimą pakvietė būtent Latvijos ministras.

Tuo metu Latvijos ministras BNS trečiadienį neigė dalyvavęs renginyje Panevėžyje ir tikino nemedžiojęs. J.Duklavas teigė pirmąją vizito Lietuvoje dieną Vilniuje vakarieniavęs su V.Baltraitiene ir J.Milium.

„Aš buvau dvi dienas. 27 dieną mes pavakarieniavome su ministre ir viskas. J.Milius taip pat buvo ir viskas“, – BNS apie prieš mėnesį buvusį savo vizitą trečiadienį kalbėjo Latvijos ministras J.Duklavas.

„Kokia medžioklė? Nieko nežinau... Taip, čia dėl to, kad pavakarieniavau, tai ten buvau. Vakarienė buvo Vilniuje. (...) Aš buvau du kartus gyvenime medžioklėje Lietuvoje, bet tai buvo kiti mano draugai“, – teigė jis.

„Ministrė, kiek žinau nešaudo. Su buvusiu ministru esu buvęs medžioklėje, bet tai buvo seniai“, – pridūrė Latvijos ministras.

Tuo metu V.Baltraitienė BNS patvirtino, jog Latvijos kolega dalyvavo ne tik vakarienėje Panevėžio rajone, bet ir jos metu organizuotoje medžioklėje.

„Buvo Latvijos ministras atvažiavęs, ir mes Panevėžyje susitikome su Latvijos ministru. Buvo ekskursija ir buvo į stumbryną nuvežtas parodyti. Vakarienę ar Vilniuj, ar Panevėžyje daryti, tai buvo pasirinkta ir sutarta, kad Panevėžyje“, – trečiadienį BNS sakė V.Baltraitienė.

„Latvijos ministras buvo be ginklo, veterinarijos gydytojas buvo be ginklo. Jie nuvažiavo, bokštelyje pasėdėjo, po valandos grįžo, nieko nenušovė“, - klausiama apie medžioklės dalyvius pasakojo ministrė.

Paklausta, kodėl apie šį susitikimą nebuvo skelbta jos darbotvarkėje, V.Baltraitienė teigė, jog tai buvo neoficiali vakarienė, o ministerija viešina tik oficialius jos susitikimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Koks tikslas sėdėti bokštelyje be ginklo ? Vėl vaikų žaidimas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių