Quantcast

Dėl nesėkmės didmiesčiuose socialdemokratai kaltina skandalus ir kartų kaitą

  • Teksto dydis:

Daugiausia balsų per vietos valdžios rinkimus Lietuvoje gavę socialdemokratai sako, kad nesėkmingą pasirodymą didmiesčiuose lėmė menkas partijos jaunų narių žinomumas ir priešrinkiminiai skandalai.

Socialdemokratų vadovas premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad kai kur, ypač Vilniuje, rezultatus nulėmė pasikeitimai partijos štabuose, kuriuose pozicijas perėmė dar per menką populiarumą turintis partijos jaunimas.

„Šiauliuose turėtas pozicijas užleido mūsų meras Justinas Sartauskas, Vilniuje vietoje penkių tarybos narių skaičius vienu sumažėjo, turime keturis tarybos narius. Bet, kaip žinome, Vilniaus skyriui vadovavo kiti žmonės - atėjo jaunimas, jų žinomumas tam tikru laikotarpiu nėra toks didelis, sakykime, jis išaugs“, - žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadovas vis dėlto pasidžiaugė, jog pirmajame ture socialdemokratų atstovai merais išrinkti aštuoniuose savivaldybėse, į antrąjį turą, partijos turimais duomenimis, išėjo dar per 21-22 socialdemokratai.

A.Butkevičius taip pat sakė, kad partijos prezidiumas šią savaitę spręs, ar palaikyti kurį nors iš kandidatų į Vilniaus merus, aptars situaciją rinkimuose su koalicijos partneriais - Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“. A.Butkevičius kol kas atmetė politologų išsakomas prielaidas, kad minėtoms partijoms prastai pasirodžius rinkimuose, jos gali trauktis ir iš valdančiosios koalicijos į opoziciją.

„Manau, kad tikrai valdančioji koalicija nesikeis. Tikrai nenorėčiau komentuoti kolegų pasiekimų. Tikiuosi, kad jau šią savaite susitiksime ir su Darbo partijos pirmininke Loreta Graužiniene, taip pat ir su Rolandu Paksu, vėl atnaujinsime politinių tarybų posėdžius. Manau, ir šį klausimą aptarsime“, - sakė A.Butkevičius.

Tuo metu partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas dėl socialdemokratų nesėkmės didmiesčiuose kaltino ir skandalus, ir per menką kai kurių skyrių darbą.

„Ten, kur skyriai dirbo visą kadenciją ir neatidėjo darbų paskutinei minutei, rezultatai puikūs. Sunkiausia buvo su skyriais, kuriuos reikia dar raginti. Manau, apskritai situacija, kuri buvo pieš rinkimus - mūsų konkurentai nesnaudė:užantyje laikytas vienas ar kitas skandalas prisidėjo prie mūsų pralaimėjimo kai kuriuose miestuose ir galbūt mažesnį skaičių turime mandatų per respubliką. Taigi, tai yra irgi gera pamoka, kur kalbėti, ką kalbėti ir kada kalbėti“, - sakė A.Sysas.

Pasak A.Butkevičiaus, socialdemokratų pralaimėjimą Seimo rinkimuose Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, kur buvo renkamas atstovas į socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio vietą, lėmė per menkas partijos kandidato žinomumas, kuriam esą „pritrūko laiko“.

„Mūsų kandidatas Algirdas Raslanas nebuvo toks gerai žinomas, lyginant su savo konkurentais. Žinomumas, manau, yra vienas iš faktorių“,  - sakė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, socialdemokratai pirmauja savivaldos ir tiesioginiuose merų rinkimuose pelnę per 19 proc. rinkėjų pasitikėjimą. Pirmajame ture socialdemokratų atstovai merais išrinkti aštuoniuose savivaldybėse: Druskininkų, Birštono, Marijampolės, Neringos miestų, taip pat Jonavos, Kauno, Utenos ir Vilkaviškio rajonų savivaldybėse. Iš viso socialdemokratų kandidatai geriausiai pasirodė trečdalyje Lietuvos savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių