Quantcast

Dėl to, kad ministerijoje neliko moterų, S. Skvernelis kaltina prezidentę

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad dėl to, jog jo vadovaujamoje Vyriausybėje vienintelėje tarp Europos Sąjungos narių nėra moterų, kaltas ne jis, o buvusių teisingumo ir švietimo ministrių darbu suabejojusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Šiai Vyriausybei pradėjus darbus buvo trys moterys, dėl įvairų priežasčių ir iniciatyvų jų neliko. Noriu priminti istoriją su Milda Vainiute, tuometine teisingumo ministre - kas iniciatyvas pradėjo tokias rodyti? Noriu priminti ir tą pačią Jurgitą Petrauskienę“, - LRT Radijui antradienį sakė premjeras. Jo teigimu, situacija Ministrų kabinete nebeturėtų keistis iki gegužę vyksiančių prezidento rinkimų.

„Susiklostė tokia situacija, manau, kad kitaip nebebus iki prezidento rinkimų, o po prezidentų rinkimų, kada bus grąžinti įgaliojimai, tikėtina, kad gali būti pokyčių“, - teigė jis.

Vyriausybės vadovas, paklaustas ar, jo nuomone, nėra kompetentingų moterų, galėjusių užimti atleistų ministrių vietą, tvirtino, kad prezidentei atmetus jo teiktą Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į Aplinkos ministerijos vadovus, norinčiųjų užimti tokus postus beveik nebeliko.

„Yra kompetentingų moterų, kurios, mano galva, galėtų darbuotis, tačiau po Irmos Gudžiūnaitės istorijos daug tokių galinčių kandidačių nenorėjo patekti į nelogišką situaciją, į kokią buvo patekusi Irma“, - sakė S. Skvernelis.

Šiuo metu S. Skvernelio vadovaujamame Ministrų kabinete visi ministrai yra vyrai. Tokia situacija susidarė, kai švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę pakeitė Algirdas Monkevičius, o kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson - Mindaugas Kvietkauskas. Sausio pabaigoje premjeras į Aplinkos ministerijos vadovus siūlė I. Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė, pabrėždama kandidatės patirties stoką, teikimą atmetė.

Aplinkos ministerija vadovo neturėjo nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Pastarąją savaitę prezidentė patvirtino premjero teiktą „valstiečio“ Kęstučio Mažeikos kandidatūrą. Šis Seime prisieks antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matai

matai portretas
KGB ziurke pasigedo moteru,ar jai neuztenka patareju,gali pasidulkint iki sociai

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Šios sovietinio milicnyko iškamšos bijo ne tik vaikai,bet ir suaugusios moterys,todėl ir išsibėgiojo.O jis stengiasi išgąsdinti ir prezidentę.Pletkininkas.

kotas

kotas portretas
Blogam šokėjui ir kiaušai trukdo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių