Quantcast

Daugiau nei pusė lietuvių nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija

Liepos mėnesį daugiau nei pusė (56 proc.) apklaustų šalies gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija, o kiek daugiau nei trečdalis (35 proc.) respondentų buvo patenkinti demokratija Lietuvoje.

Kas dešimtas (9 proc.) neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Patenkintų demokratijos veikimu prieš metus buvo tiek pat gyventojų, kaip ir dabar, o vertinant pokyčius per pastarąjį mėnesį, matyti, kad patenkintų demokratijos veikimu sumažėjo 4 procentiniais punktais.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu liepos 16-31 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, dažniau patenkintas jaunimas iki 30 metų, miestų gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 1000 eurų), besimokantis jaunimas bei specialistai ir tarnautojai.

Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu, bedarbiai, namų šeimininkės bei pensininkai.

Tuo, kaip šalyje veikia demokratija, daugiau patenkintų nei nepatenkintų liepos mėnesį buvo tik tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjų (53 proc. iš jų buvo patenkinti demokratijos veikimu ir 40 proc. atsakė, kad nepatenkinti), o visų kitų partijų rėmėjai yra daugiau nepatenkinti demokratijos veikimu Lietuvoje, nei patenkinti. Labiausiai demokratijos veikimu yra nepatenkinti LR liberalų sąjūdžio bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkėjai.


Šiame straipsnyje: demokratijagyventojų apklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paprasčiausias demokratijos šiai dienai pvz kai pagal apklausą 75% Lietuvos gyventojų pasisakė prieš pederastų eitynes bes jos ne tik kad įvyko, mokesčių mokėtojai dar už jų aosaugą kuriai Aras buvo nusamdytas sumokėjo... Lietuvos gyventojai pasisako prieš musulmonų invaziją i mūsų šalį, bėt ji vis tiek vyksta... Ir dar daug kas dermokratiškai vyksta....

Anonimas

Anonimas portretas
Demokratija tai kai du vilkai ir viena avis demokratiškai tariasi kuris iš jų bus pietums.... Trumpai tariant dermokratiją tai tas pats š tik gražiau yviniotas... O šiai dienai tai apskritai viena avis tariasi pati su savimi kuris iš dviejų vilkų bus pietums....

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Gaidynas skaičius iš gaidžių pentinų nuskaito.Lietuviška demokratija nepatenkinti daugiau nei 90% gyventojų,nes ši rūšis demokratijos Lietuvoje parduodama tik už pinigus arba labai didelius pinigus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių