Quantcast

Darbo partijos plakatuose neliko L. Graužinienės

Kodėl Darbo partijos rinkimų plakatuose nėra vienos jos kūrėjų, buvusios lyderės, dabartinės Seimo vadovės Loretos Graužinienės? Ar partijos vadovybei ji kuo nors nepriimtina? Pati L. Graužinienė tai komentuoti atsisakė, pareikšdama, jog nesikiša į partijos rinkimų reikalus.

Paklaustas, kodėl tarp žinomų „darbiečių“ – Valentino Mazuronio, Vytauto Gapšio, Artūro Paulausko ir Kęstučio Daukšio šypsosi buvusi L. Graužinienės patarėja Ieva Urbonaitė-Kačinskienė, o ne pati Seimo vadovė, V. Gapšys juokavo: „Dabar visi sužinos ir apie kitą moterį.“

Parlamentaras vengė tiesaus atsakymo ir į klausimą, ar L. Graužinienė bus įrašyta pirmajame partijos rinkimų sąrašo dešimtuke.

Ar sugrįš V. Uspaskichas?

LRT.lt primena, kad, prieš vykdami į Briuselį pas buvusį savo partijos lyderį europarlamentarą Viktorą Uspaskichą, Darbo partijos frakcijos Seime nariai praėjusią savaitę atviravo, jog būtų gerai, kad jis vestų partiją į rinkimus. Sugrįžę iš Briuselio „darbiečiai“ buvo jau nekalbūs ir tikino apie rinkimus su V. Uspaskichu nešnekėję. Keista ir tai, kad į Briuselį nevažiavo Seimo vadovė ir buvusi šios partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Darbo partijos lyderis V. Mazuronis, klausiamas, ar ves partiją į rinkimus ir ar aukos europarlamentaro kėdę dėl vietos Seime,  ne kartą yra tvirtinęs, kad pasielgs taip, kaip bus naudingiau partijai.

Prieš išvykdamas į Briuselį, „darbiečių“ senbuvis, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vydas Gedvilas teigė, jog būtų labai gerai, jei V. Uspaskichas vestų partiją į rinkimus. Sugrįžęs į Vilnių jis nebebuvo toks atvirtas: „Viktoras tikrai nebedalyvaus aktyvioje politikoje ir rinkimuose.“

„Darbiečių“ rinkimų štabo vadovas Seimo narys V. Gapšys aiškino, jog partijos rinkimų sąrašą sudarys taryba, kuriai tokius įgaliojimus suteikė neseniai vykęs suvažiavimas. Kada vyks partijos taryba, V. Gapšys atsakyti negalėjo – gal birželį, gal liepą: „Viskas priklausys nuo kelių svarbių įvykių.“

Kokie tie įvykiai, „darbietis“ taip pat nepatikslino. Seimo kuluaruose spėliojama, kad galbūt Darbo partija lauks, kuo pasibaigs V. Uspaskicho ir V. Gapšio praėjusią savaitę pateiktų skundų dėl vadinamosios partijos juodosios buhalterijos bylos nuosprendžių Aukščiausiame Teisme svarstymas.

Teismo nuosprendį, pagal kurį abiem „darbiečiams“ buvo skirtos piniginės baudos, apskundė ir prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių