Quantcast

Darbo partijai nepavyko užginčyti rinkimų rezultatų Kėdainiuose

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Darbo partijos skundą, kuriuo ši prašė panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą patvirtinti galutinius mero rinkimų rezultatus Kėdainiuose. Čia Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Saulius Grinkevičius nugalėjo „darbietę“ Nijolę Naujokienę.

„Darbiečiai“ skundė VRK sprendimus, kuriais buvo patvirtinti mero rinkimų rezultatai ir pritarta išvadai, jog rinkimų laimėtojas S.Grinkevičius nepažeidė draudimo papirkti rinkėjus. LVAT pirmadienį pranešė, kad minėtus VRK sprendimus pripažino pagrįstais ir teisėtais.

LVAT teisėju kolegija pagrįstu pripažino sprendimą, jog S.Grinkevičius rinkėjų nepapirkinėjo. Pasak LVAT pranešimo, teismas atsižvelgė į tai, jog nemokamus kultūrinius renginius, kurių metu S.Grinkevičius apdovanojo tam tikrus meno kolektyvus, organizavo Kėdainių rajono savivaldybė, rengė kultūros centrai, o informacija apie juos buvo skelbta viešai.

LVAT taip pat pažymėjo, kad piniginiai prizai buvo teikiami ne visiems renginiuose dalyvavusiems meno kolektyvams ir ne į renginius susirinkusiems žiūrovams, o tik išrinktiems labiausiai nusipelniusiems kolektyvams. Be to, apdovanojimai buvo skiriami ne su artėjančiais savivaldos rinkimais susijusiu tikslu, renginių metu taip pat nebuvo skatinta balsuoti, nekalbėta apie artėjančius rinkimus ir S.Grinkevičiaus dalyvavimą juose. Teismas atsižvelgė ir į tai, jog apdovanojimai buvo skiriami bendrovės, kuri daugelį metų remia vietos bendruomenę, organizuoja konkursus ir skiria paramą, vardu.

Remdamasi šiais motyvais, LVAT teisėjų kolegija atmetė pareiškėjo Darbo partijos skundą, o ginčytus VRK sprendimus pripažino teisėtais ir pagrįstais.

Mero rinkimuose S.Grinkevičius surinko 54,11 proc. balsų, o „darbietė“ Nijolė Naujokienė - 45,89 proc. balsų.

„Darbiečiai“ siekė, kad teismas įpareigotų VRK peržiūrėti ankstesnį sprendimą, kuriuo S.Grinkevičius pripažintas nepapirkinėjęs rinkėjų, ir tuomet iš naujo spręstų - patvirtinti rinkimų rezultatus ar pripažinti negaliojančiais.


Šiame straipsnyje: Darbo partijarinkimaiVRKteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Kai jau negali - gali tuomet būti ir šventas. Laikas varyti briedžius į Urdomą.

regina

regina portretas
darbo partija lai nesika ant teisetu rinkimu kadainiuose

YES

YES portretas
Kėdainius užims Masiulio liberalai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių