Quantcast

D. Degutis teigia neketinantis būti energetikos ministru, D. Biekša nekomentuoja

  • Teksto dydis:

Buvęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje, darbo energetikoje patirties turintis Darius Degutis, kuris neoficialiai įvardijamas kaip vienas kandidatų į energetikos ministrus, teigia neketinantis užimti šio posto. Tuo tarpu kitas neoficialiai minimas kandidatas - Kainų ir energetikos kontrolės komisijos viršininko pavaduotojas Darius Biekša teigia šių pranešimų kol kas nekomentuojantis.

„Pirma, 25 metus esu ir planuoju likti Lietuvos diplomatines tarnybos nariu, jokių kitų planų ateičiai neturiu. Antra, su Darbo partija jokių sąsajų neturėjau, neturiu ir neplanuoju turėti“, - BNS sakė D.Degutis.

D.Degutis 2006–2008 metais buvo Užsienio reikalų ministerijos ekonominio saugumo politikos departamento ambasadorius ypatingiems pavedimams, ministro pirmininko atstovas Lietuvos bei Lenkijos energetikos projektams, 2008–2009 metais dirbo energetikos bendrovės „Leo LT“ strateginių projektų tarptautinių ryšių direktoriumi.

2001-2004 metais jis dirbo ambasadoriumi Lenkijoje, o nuo 2009 metų iki šių metų rugpjūčio - Izraelyje.

D.Biekša BNS teigė kol kas nenorintis komentuoti neoficialios informacijos.

„Žinokit, nemačiau tos informacijos, oficialiai irgi turbūt pranešimų dar nėra, tai nelabai galiu ką nors ir komentuoti“, - BNS pirmadienį sakė D.Biekša.

D.Biekša yra energetikos ir termoinžinerijos krypties mokslų daktaras, dirbęs Vilniaus Gedimino technikos universitete, mokęsis Danijos Alborgo universitete. Jis yra dirbęs energetikos konsultacijų įmonėje „Cowi Baltic“. Kainų komisijoje jis dirba nuo 2012-ųjų rugsėjo, o pirmininko pavaduotoju - nuo praėjusių metų rugpjūčio.

Portalas vz.lt, remdamasis neoficialiais šaltiniais, pirmadienį pranešė, kad realiausi Darbo partijos kandidatai į energetikos ministrus yra D.Degutis ir D.Biekša.

Dėl kandidato, kurį Darbo partija deleguos į energetikos ministrus, bus apsispręsta pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių