Quantcast

Į kultūros viceministrus Darbo partija gali teikti naują kandidatą

  • Teksto dydis:

Į kultūros viceministrus vietoj anksčiau Darbo partijos deleguoto Romo Jarockio gali būti siūlomas kitas kandidatas, sako kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis.

„Gali būti visaip (...) aš negaliu garantuoti už visus, nes tai yra politinis postas, o Romas Jarockis nėra politikas, todėl negaliu prognozuoti. Esu girdėjęs įvairių siūlymų, bet tai nereiškia, kad aš tuos siūlymus palaikau“, - BNS ketvirtadienį sakė Š.Birutis, paklaustas, ar ketina į postą grąžinti R.Jarockį.

Jis kol kas nenorėjo atskleisti, kas siūlomas vietoj R.Jarockio. Darbo partija viceministrų klausimus ketina aptarti ketvirtadienį vakare prezidiumo posėdyje.

Ar į postą bus grąžintas kitas viceministras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas Edvardas Trusevičius, anot Š.Biručio, turėtų paaiškėti po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio pirmadienį.

„Jei su lenkais išliks visi koaliciniai susitarimai, didžiausia tikimybė, kad jis išliks (viceministru - BNS)“, - sakė Š.Birutis.

Šiuo metu iš trijų buvusių viceministrų Kultūros ministerijoje paskirtas tik vienas - Socialdemokratų partijos deleguotas viceministras Darius Mažintas. Jis ministerijoje dirba nuo trečiadienio.

Kultūros viceministrai iš pareigų pasitraukė liepos 11-ąją, kai valdančiųjų partijų politinė taryba nutarė, kad kilus abejonių dėl kai kurių viceministrų veiklos, iš postų turi trauktis visi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių