Quantcast

Darbą baigianti Vyriausybė pažėrė pluoštą pasiūlymų

  • Teksto dydis:

Darbą baigianti Vyriausybė Seimui rudens sesijoje teikia per 150 teisės aktų projektų, kuriais siekiama mažinti biurokratinę naštą, suvienodinti tos pačios kvalifikacijos valstybės tarnautojų darbo apmokėjimą, parengti vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkos koncepciją.

Tarp 150 pagrindinių ir dar 200 lydimųjų projektų, kaip ir kasmet, ketinama teikti ir valstybės, Sodros, Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetus, informavo Vyriausybė.

Vyriausybės trečiadienį patvirtintame Seimui teikiamų projektų pakete numatyti siūlymai supaprastinti licencijų išdavimo tvarką visuomenės sveikatos priežiūros srityje, pavyzdžiui, supaprastinti licencijų odontologams išdavimo administracines procedūras, taip pat nustatyti procedūras ir sąlygas norint tirti ir naudoti žemės gelmių išteklius, įteisinti galimybę fiziniams asmenims verstis individualia asmens ir turto apsaugos veikla.

Tarp teikiamų projektų - siūlymai smulkiajam ir vidutiniam verslui palengvinti sąlygas ES paramai gauti, paskatinti sutelktinio finansavimo plėtojimą. Parlamentui bus teikiami ir teisės aktai, susiję su valstybės ir savivaldybės įmonių valdymo kokybės gerinimu, taip pat su bendros valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, darbo apmokėjimo sistemos sukūrimu, suvienodinant asmenų, dirbančių vienodos kvalifikacijos ir sudėtingumo darbą, galimybę gauti teisingą apmokėjimą už darbą. Į Seimo rudens sesijos darbų programą Vyriausybė siūlo įtraukti projektus, apimančius valstybės ir savivaldybių vaiko teisių apsaugos institucijų sistemos pertvarką, vaiko laikinosios globos nustatymą teisminiu būdu.

Vyriausybė žada skirti dėmesio ir kovai su kontrabanda, šešėline ekonomika, siūlydama didinti finansinių operacijų skaidrumą, galimybes atsekti daugiau neteisėtų sandorių, mažinti galimybes išvengti mokesčių.

Iš rudens sesijoje siūlomų svarstyti įstatymų projektų beveik 200 (apie 100 pagrindinių ir 100 lydimųjų) jau yra registruoti Seime , kiti – dar rengiami arba tobulinami Seimo grąžinti projektai.


Šiame straipsnyje: VyriausybėSeimasįstatymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių