Quantcast

Darbą baigia sveikatos apsaugos viceministrė, D. Bakša dar padirbės

Penktadienis yra paskutinė sveikatos apsaugos viceministrės Aušros Motiejūnienės Bilotienės darbo diena, tuo metu ministro Aurelijaus Verygos patarėjas Danas Bakša kol kas lieka dirbti.

Ministro atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė BNS sakė, kad D. Bakša yra pateikęs prašymą atleisti nuo gruodžio 7 dienos, tačiau dėl darbų perdavimo „gali šiek tiek nusikelti“ jo išėjimas iš ministerijos. Anot jos, D.Bakšos išėjimas dėl jo pradėtų projektų gausos gali nusikelti į gruodžio antrąją pusę.

„Ministro A. Verygos pozicija nėra pasikeitusi nei viceministrės A. Bilotienės Motiejūnienės, nei patarėjo D. Bakšos atveju. Šiandien yra paskutinė viceministrės A. Bilotienės Motiejūnienės darbo diena“, – sakė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Apie tai, kad A. Bilotienė-Motiejūnienė  ir D. Bakša paliks pareigas, ministerija pranešė praėjusią savaitę. Apie tai paskelbta po „Lietuvos ryto“ publikacijos – joje pateikiama A.Motiejūnienės Bilotienės pokalbio su parlamentaru Antanu Matulu išklotinė, kuriame viceministrė mini patyrusi netiesioginį ministro spaudimą konkurse į Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus postą.

L. Bušinskaitė-Šriubėnė tada aiškino, kad pokyčiai ministro komandoje nėra susiję su dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta informacija ir suplanuoti senokai – politinė komanda, patarėjos teigimu, atnaujinama „naujiems darbams ir iššūkiams“. Ji taip pat sakė, kad ministras nedavė jokių nurodymų, kaip turėtų būti vykdomi konkursai.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius A. Matulas savo pokalbį su A. Motiejūniene Bilotiene įrašė. Pagal „Lietuvos ryto“ skelbiamą pokalbio išklotinę, viceministrė parlamentarui sako nepaklususi ministro patarėjo D. Bakšos spaudimui, kad konkursą į VLK vadovus laimėtų ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis. Rugsėjį vykusiame konkurse VLK vadove išrinkta iki tol įstaigos Tarptautinių reikalų skyriaus vedėja dirbusi Jūratė Sabalienė. Viceministrė buvo konkurso komisijos pirmininkė.

A. Matulas pokalbio įrašą perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Tarnyba BNS nurodė netirsianti prieš kelis mėnesius vykusio konkurso skaidrumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zose

zose portretas
Na va kaip gražu: Bakšiukas su Igarioku išdūrė Aušrą. Kadangi darbai SAM,e niekada nesibaigs, tai Bakšiukas neturės galimybės palikti ministerijos....nebent su ministru kartu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių