Quantcast

D. Pavalkis atšaukiamas iš ministro posto

  • Teksto dydis:

„Darbietis“ Dainius Pavalkis atstatydintas iš švietimo ir mokslo ministro posto, sekmadienį nusprendė Darbo partijos taryba. Jis pats BNS sakė sprendimo nekomentuosiantis iki trečiadienio, kai grįš iš komandiruotės Rygoje.

Tokį sprendimą partijos taryba priėmė, išklausiusi darbo grupės, kuri pastarąjį mėnesį vertino „darbiečių“ į politinius postus deleguotų asmenų veiklą, išvadas, žurnalistams Kėdainiuose pranešė Darbo partijos Infocentras.

Partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho kritikuotas D.Pavalkis anksčiau tai siejo su nesėkmingais savivaldos rinkimais.

„Aišku, po ne visai pavykusių rinkimų garbės pirmininko reakcija yra man suprantama, tiktai klausimas, kurioje vietoje ieškoti tų, kas yra galbūt labiau atsakingi už nepavykusius savivaldos rinkimus“, - dar kovo mėnesį BNS sakė D.Pavalkis.

V. Uspaskichas anksčiau neatmetė galimybės, kad darbo grupės išvados gali lemti kai kurių pareigūnų tolesnę politinę karjerą. Jis yra pareiškęs, kad turi priekaištų visiems Darbo partijos ministrams, išskyrus žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę.

Be jos ir D.Pavalkio, Darbo partija yra delegavusi ne partijos narį energetikos ministrą Roką Masiulį, kultūros ministrą Šarūną Birutį bei socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę.

Darbo grupei vadovavo Seimo narys Vytautas Gapšys, joje dirbo V.Uspaskichas, prezidiumo narys Vidmantas Žiemelis ir Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis.

Darbo grupė vertino, kaip Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, vicepirmininkas Vydas Gedvilas, partijos deleguoti ministrai ir viceministrai vykdo Darbo partijos programą bei koalicijos susitarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Atsiprašau, šio ministro atžvilgiu nieko neturėjau mintyje.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Jeigu pabandžius suorganizuoti mini rinkimus per studentiją, atitinkamos srities. Kai mokiausi SSSR aukštosios mokyklos Vilniaus fakultete, visi žinojome viską apie dėstytojus ir ne tik apie juos. Ši informacija eidavo iš kurso į kursą. Kaip nekeista daugelis dėstytojų buvo atsidavę darbui. Buvo žydelis, pas kurį galėjai išsilaikyti egzaminą ir nesimokęs. Kaina: vienas auksinukas (Nikolaška). Yra žinoma, kas ir kaip "išėjo" į valdžią ir kaip mokėsi. Gaila, kad gyvename tokiu laikmečiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių