Quantcast

D. Grybauskaitei – valdančiųjų ir opozicijos kritika dėl pasyvumo

  • Teksto dydis:

Pastarieji prezidentės Dalios Grybauskaitės darbo mėnesiai S. Daukanto aikštės rūmuose yra gerokai ramesni nei visas ankstesnis jos prezidentavimo laikotarpis.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, priblėsusią šalies vadovės veiklą, mažesnį aktyvumą politiniame lauke sako stebintys ir valdančiųjų, ir opozicijos atstovai, taip pat – politologai. 

„Seimo kadencijos, kuri prasidėjo prieš dvejus metus, pradžioje prezidentės atstovų, patarėjų aktyvumas komitetuose, įvairių pasiūlymų teikimas buvo labai matomas ir ryškus. Teisėkūros procese bandyta dalyvauti gana aktyviai ir labai konstruktyviai. Dabar situacija gerokai pasikeitusi. Tarkime, prezidentės patarėjus Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete matome itin retai. Iniciatyvų, pasiūlymų beveik nesulaukiame. Esama tam tikro neveikimo", - dienraščiui sakė didžiausios Seime Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Agnė Širinskienė.

Aktyvesnio šalies vadovės veikimo sakė pasigendantis ir didžiausios opozicinės partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Politinių vertinimų, kurių anksčiau sulaukdavo Vyriausybė ir jos nariai, dabar yra kur kas mažiau. Temperatūra dėl daugelio ministrų, pirmiausia - dėl Jurgitos Petrauskienės ir Lino Kukuraičio, yra gerokai įkaitusi, o prezidentės įžvalgų, to, kaip ji mato padėtį, pasigendame", - sakė Seimo narys.

Jo nuomone, pakitusį D. Grybauskaitės veiklos tempą būtų galima sieti su kadencijos pabaiga: „Matyt, mintys krypsta kitur. Bet aš raginčiau prezidentę prisiminti, kad pareigos niekur nedingo. Didelį visuomenės palaikymą turinčio vadovo žodis kartais labai reikalingas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KGB sliundra yra ir viskas tuom pasakyta, kokie cia reitingai gaidys jos subinlaiza tai ir reitingai,o rasyti nesunku kokie jie istiesu niekas nezino ,pagal kometarus 0,001.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Ačiū Dievui,kad daugiau negalės kandidatuoti į prezidentus.

...

... portretas
Che: "Aktyvesnio šalies vadovės veikimo sakė pasigendantis ir didžiausios opozicinės partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis" - tai broileriukas liko nepatenkintas kad prezidentė nustojo pagal jo dūdelę strikinėt?.. :s
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių