Quantcast

D. Grybauskaitė vyksta į ES viršūnių susitikimą tartis dėl Ukrainos krizės

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį vyksta į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Briuselyje tartis dėl institucijų vadovų ir krizės Ukrainoje, kuri apkaltino Rusiją pradėjus tiesioginę karinę invaziją į šalį.

Realiausia pretendente į ES užsienio politikos vadovės pareigas vadinama Italijos užsienio reikalų ministrė Federica Mogherini (Federika Mogerini).

Lietuva, kitos Baltijos šalys ir Lenkija kritiškai vertina jos kandidatūrą, nuogąstaudamos dėl patirties stokos ir galbūt prorusiškos pozicijos, tačiau, anot diplomatų, italė turėtų užsitikrinti papildomą paramą. Vyriausiosios ES diplomatės pareigose ji pakeistų britę Catherine Ashton (Ketrin Ešton).

Siekiant atsvaros, Rytų Europai gali būti pasiūlytos Europos Vadovų Tarybos pirmininko pareigos. Tarp realiausių kandidatų minimas Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas. Diplomatai tarp pretendentų taip pat mini buvusio Latvijos premjero Valdžio Dombrovskio, Airijos ir Danijos vyriausybės vadovų pavardes.

ES vadovai taip pat gali susitarti, kas vadovaus eurą turinčių šalių grupei.

Viršūnių susitikime taip pat bus aptariamos naujos galimos sankcijos Rusijai, kurią Kijevas ir Vakarai kaltina siunčiant karius ir ginkluotę į Rytų Ukrainą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai kas griauna Lietuvos ūkį, įvesdami sankcijas prekybai su Rytais - mūsų valdžia ar Europos Sąjunga? Sankcijos įvedamos visos Europos Sąjungos mastu. Bet nutarimas priimamas, tik visoms šalims sutinkant [1]. Todėl Lietuvos valdžia yra tiesiogiai atsakinga už mūsų prekybos naikinimą. Nekalbant jau apie ausį rėžiančius šaižius pasisakymus Europos Sąjungos viršūnių pasitarimuose. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

jankis

jankis portretas
geriau išvis išvykus nesugrįžtų,tai tikrai lietuvoi pasidarytų dauk ramiau

jankis

jankis portretas
grabauskaitė taip nori karo,kaip nuogas kakų
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių