Quantcast

D. Grybauskaitė: tarp Graikijos ir jos partnerių trūksta pasitikėjimo

  • Teksto dydis:

Į euro zonos viršūnių susitikimą atvykusi Lietuvos prezidentė sako, jog tarp Graikijos ir jos partnerių trūksta pasitikėjimo, kuris būtinas susitarimui dėl tolimesnės finansinės paramos.

„Europa gali surasti sprendimus bet kokiai problemai, bet tam reikia dviejų partnerių kalboms, vienas kito pasitikėjimui ir supratimui, bet dabar kol kas taip nėra“, - žurnalistams antradienį Briuselyje prieš euro zonos viršūnių susitikimą sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Graikija kol kas nepateikė jokių pasiūlymų.

„Buvo pažadas vakar, jie žada rytojui. Jeigu Graikijos valdžiai visada yra „manjana“ (vėliau - BNS), tai mums kiekvieną dieną negali būti „manjana“, - paklausta, ar neatsibodo dabartinė situacija derybose su Graikija, atsakė D.Grybauskaitė.

„Iš tikrųjų mes turime du pasirinkimus, apie kuriuos turime galvoti. Arba šiandienos valdžia nežino, ko nežino ir nenori to žinoti, arba tai yra pokerio lošimas“, - komentuodama derybas su Graikijos valdžia pridūrė prezidentė.

Antradienį Briuselyje susitiko euro zonos finansų ministrai, kuriems naujasis Graikijos finansų ministras E.Tsakalotos turėjo pristatyti naujus pasiūlymus dėl galimo Graikijos skolų krizės sureguliavimo, tačiau Lietuvos finansų ministras RImantas Šadžius teigė, kad konkretūs pasiūlymai nebuvo pristatyti, tačiau Graikija prašo suteikti jai finansinę pagalbą iš Europos stabilumo mechanizmo fondo, kuriame dalyvauja ir Lietuva.

Tai būtų pirmas kartas, kai šiemet sausį eurą įsivedusi Lietuva dalyvautų, gelbėjant kitą ES narę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zunda

Zunda portretas
Toks ispudis, lyg graiku prokremlinis premjeras veiktu pagal "kazkieno" uzsakyma. Matomai jo uzdavinys dar is ES istraukti milijardus, vel nieko neveikti, o paskui pasitraukti i kremliaus glebi. Kitaip siu veiksmu ir nieko neveikimo nepaaiskinsi... Koks cia gali buti pasitikejimas, kad net vizualiai, sie graiku "veikejai" nekelia pasitikejimo.

Bankai

Bankai portretas
Bankai neatsakingai kišo paskolas, o tauta turi būti atpirkimo ožiu? Lietuvoje tas pats: dabar visokios šarlataniškos firmos be perstojo braunasi į žmonių akis per SMS, E-mailus, laiptines ir reklamuoja savo paskolas. Valdžia tai mato ir tyli. O kas bus kalti? Visi Lietuvos žmonės? Na jau ne... Išgaudyti ir bausti reikia tokius piktavalius, tame tarpe ir tikrus bankininkus.

šlovė Graikams....

šlovė Graikams.... portretas
Net pavydas ima ........kokie Graikai laimingi.....savus pinigus turės.......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių