Quantcast

D. Grybauskaitė: Seimo komisijomis manęs užtildyti nepavyks

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad naują parlamentinio tyrimo komisiją kuriantiems valdantiesiems jos užtildyti nepavyks.

Taip ji kalbėjo Seime skinantis kelią iniciatyvai tirti neteisėtą suinteresuotų asmenų įtaką politiniams procesams buvusių dviejų vyriausybių valdymo laikotarpiu.

„Galiu labai aiškiai pasakyti, kad jei komisijos tikslas bus, tame tarpe, ir mėginti mane išgąsdinti arba mane nutildyti, kad nekritikuočiau valdančiųjų veiksmų, tai tikrai tokia komisija šio tikslo nepasieks“, – LRT radijui ketvirtadienį transliuotame interviu sakė D. Grybauskaitė.

„Jei matysiu antikonstitucinę elgseną, žmonių laisvių ir teisių ribojimą bei neraštingus ar korumpuotus sprendimus, tai labai aiškiai ir įvardinsiu bei stabdysiu savo kompetencijos ir konstitucinių galių rėmuose tokius veiksmus“, – pridūrė šalies vadovė.

Ji tvirtino, kad dabartinių Seime kuriamų komisijų tikslai yra susiję su rinkimais.

Nauja komisija tirtų neteisėtą poveikį politiniams procesams, aukštų pareigūnų skyrimui ir įstatymų priėmimui 2018-2016 metais.

Seimo komisija iki kitų metų gegužės taip pat tirtų teisėsaugos ir žvalgybos informacijos teikimą kompetentingoms institucijoms.

„Valstiečiai“ anksčiau yra minėję norintys tirti prezidentės D. Grybauskaitės susirašinėjimą su tuometiniu Liberalų vadovu, šiuo metu politinės korupcijos byloje įtariamu Eligijumi Masiuliu.

Seimas birželio pradžioje patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto parlamentinio tyrimo išvadas. Jomis grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir verslo koncerno „MG Baltic“ veikimas.

R. Karbauskis: prezidentė labai stipriai klysta

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad Seimo tyrimo komisijos sudaromos ne tam, kad išgąsdintų Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, o siekiant skaidresnės politikos.

„Prezidentė labai stipriai klysta, kad į ją kas nors yra nukreipta. Pirmiausia niekas jos nebandė niekuo išgąsdinti. Tada vadinasi, kad visi tyrimai ir tyrimas dėl to, kodėl taip brangiai skolinosi mūsų valstybė krizės metu, ir tai, ką tyrė Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, visa tai yra kažkieno gąsdinimas? Atleiskite: tai yra iš tikrųjų dalykai, į kuriuos mes turime atsakyti visuomenei ir sau, kad ateityje tokių dalykų nebegalėtų atsitikti“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, artimiausiu metu Seimą pasieks įstatymo projektai, kurie mažins korupcijos galimybes Lietuvoje.

„Mes tuos įstatymus priiminėsime. Viskas, kas yra daroma Seime, yra daroma tam, kad mes turėtume skaidresnę politiką, skaidresnę visuomenę, ir šitoje situacijoje prezidentė, kaip aš suprantu, yra suinteresuota tuo pačiu. Bet jei prezidentei atrodo, kad ją kažkas persekioja, kad jai kažkas grasina, tai tokiu atveju ji turėtų dažniau girdėti tai, ką mes sakome, o ne tai, ką sako konservatorių partijos atstovai“, - patarė R. Karbauskis.

Paklaustas apie tai, ar parlamentinis tyrimas domėsis, pavyzdžiui, prezidentės susirašinėjimu, R. Karbauskis sakė, kad tai mažareikšmis dalykas, ir jis abejoja, ar komisija tam gaištų laiką.

„Tai yra toks mažareikšmis klausimas bendrame kontekste, kad aš net nežinau, ar jį kaip nors atskirai išskirtų komisija kaip atskirą klausimą. Tai yra dviejų politikų susirašinėjimas, aišku, turinys labai gėdingas, bet tikriausia jis niekaip nesukuria grėsmių valstybei. Tikiuosi, kad teisme dėl Eligijaus Masiulio bylos gali būti užduotas ir šitas klausimas. Manau, kad tai mažareikšmis klausimas, ir aš abejoju, kad komisija imtųsi tokio klausimo atskirai“, - svarstė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Karbauskis jau kitaip gieda,iš pirmo kaltino,o dabar jau nėra prasmės toliau tirti susirašinėjimą .Pirmiausia apsivalyk pats ir jau tada daryk tvarką. O be to tavo elgesys yra nesveiko proto,kuo tolyn tuo durnyn.Negalvok kad tu gali mūsų mulkinti.Tavo postringavimai aiškūs,siekimas būti aukščiau visko,kad viskas tau priklauso.To nesulauksi,tikduok,nurodynėk rasijai bei savo pakalikams. Ot

S

S portretas
Inute tu, tai ESME IR YRA TAME, KAD JI NET DABAR SAKYDAMA APIE KOMISIJA, JAU DARO ITAKA KOMISIJOS TYRIMUI :) ........ZODZIU EIKIT VISI NAMO, PREZIDENTE UZ VISUS VISKA ZINO, VISKA ISSPRES.....Kirk atlyginimu susitaupys....gales gal ir Lektuveli say nusipirkti, kad gedos nedarytu su visais sklandydama... Juk tie tusti tarpai tarp sedyniu, tarp zmoniu keistai atrodo....troleibuse tokie tarpai savaime pasidaro kada zmogelis smirda .....

Anonimas

Anonimas portretas
ko kitko gali tiketi is KGBistes magnolijos ji prisisikus iki ausu ir vistiek kaip rusas puola valdanciusius jos turbut ginibos taktika gudri KGB prostitute.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių