Quantcast

D. Grybauskaitė: ekonominiu embargu Rusija labiausiai nubaudė save

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad ekonominis embargas didžiausios įtakos turėjo pačiai Rusijai, kur sumažėjo maisto produktų asortimentas ir pakilo maisto kainos.

„Rusija pati apsisprendė neįleisti į savo teritoriją maisto produktų iš Vakarų ir pati apsisprendė skriausti savo žmones. Tai lėmė ir kainų kilimą, produkcijos ir kiekio, ir asortimento sumažėjimą. Taigi, net toks veiksmas, kai Rusija pati sau pritaiko sankcijas, kurios tikrai nebuvo pasiūlymas iš Vakarų, rodo, kad Rusijos reakcija neadekvati ir pasekmė tos pačios agresyvios politikos“, - penktadienį interviu LRT radijui sakė šalies vadovė.

Jos teigimu, toks Rusijos sprendimas taikomas kaip propagandinė priemonė pasakant, kad tai yra atsakomosios sankcijos Europos Sąjungos šalims.

„Iš tikrųjų, pirmiausiai nuo tokių sankcijų nukentėjo ir nukenčia pati Rusija ir jos žmonės, o ne Vakarų šalys“, - tvirtino Lietuvos prezidentė.

Jos tvirtinimu, Lietuvai Rusijos embargo poveikis yra gana nedidelis, net ir logistikos sektoriui.

„Mes matome, kad Europos Sąjunga iš dalies kompensuoja praradimus, ypač pirmais metais, kada buvo sunku prisitaikyti. Dabar mūsų pieno produktų, mėsos perdirbimo verslas randa kitas rinkas. Šiek tiek daugiau iš pradžių nukentėjo mūsų vežėjai, bet ir dabar pagal Europos Sąjungos statistiką, jie yra vieni iš labiausiai augančių pagal automobilių kiekį“, - sakė D.Grybauskaitė.

Rusija pernai rugpjūtį uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas jai.

Lietuvos vadovė teigia, kad Vakarų sankcijos Rusijai pasiteisino.

„Rusija buvo išmesta iš Didžiojo aštuntuko susitikimų, artimiausi Kremliaus politikos vykdytojai - Rusijos pareigūnai, kariškiai, separatistai Rytų Ukrainoje - negali važiuoti į Europos Sąjungą, jų sąskaitos bankuose įšaldytos ir taip toliau“, - priminė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, Rusija ir toliau „elgiasi kaip agresorė, kuriai nerūpi nei žmonių gyvybės, nei likimai“.

„Mūsų pozicija, mūsų taikomos sankcijos tiek politinės, tiek diplomatinės, (tiek ekonominės) buvo būtinos ir yra būtinos“, - kalbėjo šalies vadovė.

Europos Sąjunga Maskvai sankcijas įvedė po to, kai Rusija pernai kovo mėnesį aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, ir reikšmingai jas sugriežtino, kai praėjusių metų liepos mėnesį Rytų Ukrainoje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ reisu MH17 skridęs keleivinis lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiems verkšlentojams

tiems verkšlentojams portretas
jei blogai Lietuvoje, varykit į Rusiją, nes ten taip gerai, taip gerai, kad visas pasaulis baigia nuo jos nusigręžti. Nurėžtos pensijos? O kas banditanms dalija tūkstančius? jaunimas ar tie, kuriems nurėžtos pensijos? kas nenori dirbti ir gyvena iš pašalpų? Tik tinginiai ir tokie virkautojai, kaip čia rašantys. Kas bėga į anglijas ar airijas? kai kurie tikrai auksinių rankų žmonės, bet labai daug tinginių ir banditų jau atsidūrė tų šalių belangėse. padirbėkit, ponai rėksniai, padirbėkit, paprakaituokit, o tik po to klykit, kaip blogai Lietuvoje. Beje, reikėjo mokytis, ar amato įsigyti, tad dabar nerypautumėte. o kas kliudo darbo pasieškoti, vaikus prižiūrėti, indus plauti ar sargais padirbėti?

idomu

idomu portretas
Ka lietuva geriau uz Rusija gyvena? As Puse Rusijos pravazinejau per menesi.Kaip gyvena rusai Urale,uz Uralo,Sibire-lietuva dar negreitai taip gyvenens,iki Uralo yra problemos mazuose miestuose.Didesniuose ir cia problemu nera.Problemos pas tuos,kurie dirbti nenori.Kiek pravazinejau,visur viena problema Rusijoi-diena masina pastatyti didele problema net mazuose miestuose.Ubagai tiek masinu pirkti negali.Namu labai daug stato ir tusciu nera.Ir jokiu sankciju niekas nejaucia ir apie jas niekas net nekalba,juokiasi visi kad europa sau problemu prisidare ir dabar meluoja savo zmonem kad Rusija nubausta.Is tikruju europa save nubaude,Rusija viska pati pradeda gaminti.

gerb. zemiau rase rusai

gerb. zemiau rase rusai portretas
:) ar jus buvote savo tevyneje? o as vaziuoju kasmet. ir ne tik i Maskva ar Piteri. Kas is tos Mendelejevo lenteles? rusija buvo ir liks ubagynu ubagynas. deja. gaila zmoniu ir tiek
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių