Quantcast

D. Grybauskaitė: negali būti pagalbos, kai Graikija puotauja, o visi kiti moka

  • Teksto dydis:

Euro zonos valstybės antradienį Briuselyje iš Graikijos laukia realių pasiūlymų, ką šalis darys po to, kai graikai referendume  nepritarė griežto taupymo priemonėms. Taip interviu LRT Radijui teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasak jos, tarptautiniai kreditoriai nežada teikti paramos valstybei, kuri nesugeba prisiimti įsipareigojimų ir atsakomybės.

„Nei tarptautiniai skolintojai, nei Europos Sąjungos (ES) šalys tikrai negalės skirti paramos tokiai valstybei, kuri pati neprisiima [atsakomybės] ir nemėgina daryti būtinų veiksmų, kuriuos darė Lietuva, Latvija, Airija – visos šalys, kurios buvo bėdoje.

Negali būti vienašališkos pagalbos, tuo labiau kad ta pagalba reikš, jog viena šalis tik puotauja, išlaidauja, o visi kiti moka, tarp jų – ir mūsų piliečiai, kurių ir pensijos, ir atlyginimai yra daug mažesni. Todėl be rimtų įsipareigojimų pagalba tikrai nebus teikiama“, – interviu LRT Radijui sako šalies vadovė.

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude`as Junckeris teigia, kad jis nori išvengti Graikijos pasitraukimo iš euro zonos, netgi šios šalies gyventojams nubalsavus prieš tarptautinių kreditorių Atėnams keliamas sąlygas.

Kalbėdamas Europos Parlamente (EP), J. C. Junckeris teigė, kad paprasčiausi sprendimai dažnai yra blogi sprendimai.

Antradienį aptarti padėties po savaitgalio referendumo ir išklausyti naujų Graikijos pasiūlymų renkasi euro zonos finansų ministrai, o vėliau – ir šalių vadovai.
Tuo metu Graikijos bankai antradienį ir trečiadienį lieka uždaryti.


Šiame straipsnyje: GraikijaESskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonc

jonc portretas
dr. reiškia draugas t.y. tovarišč

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Oi nepatinka mano nuomone! Tarnaukite komunistinei partskolai, nes tik tarnais ir galite buti! O ta nuomone elementari..... kur buvo tie kurie dave 323 milijardu paskolu? Kudakavo, kad ekonomika auga.... kas buvo melas! Skolintoju godumas juos pacius ir prazudys. "Zadnostj frajerov zgubila". Ar dabar tie godus skolintojai pasidare kitokie? NE, jie siulo dar giliau istumti Graikija i skola. Ta pati daro ir su Lietuva ir tuos godzius skolintojus ponia kompartskola savo retorikoje ir atstovauja! Aklieji, kaip praregesite gali buti per velu!

Ričardas

Ričardas portretas
Seniui Jonui iš Kauno. Joks tu daktaras, joks tu Ramanauskas. Pasirašydavai Balsyte, esi putlerio padchalujus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių