Quantcast

D. Grybauskaitė Miunchene įspėjo dėl augančio ekstremizmo ES politikoje

  • Teksto dydis:

Miuncheno saugumo konferencijoje penktadienį dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė įspėjo dėl didėjančio ekstremizmo Europos Sąjungos (ES) politikoje.

Pasak jos, politinis stabilumas Europoje tampa grėsme saugumui.

„Mums daro įtaką politinis nestabilumas, pasireiškiantis augančiu ekstremizmu mūsų politikoje. Kai kurie rinkimai (...) rodo, kad viduje politinis nestabilumas taip pat mums tampa grėsme saugumui“,  – sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė teigė, kad augantį politinį ekstremizmą Europoje lemia žmonių nepasitikėjimas savo šalių politikais ir Europos Sąjungos institucijomis.

Klausimų dėl Vakarų pasaulio stabilumo kai kuriems politikams ir ekspertams kėlė Britanijos sprendimas palikti ES ir Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) išrinkimas JAV prezidentu. Amerikiečių žvalgyba teigia, kad Maskva stengėsi pakreipti Amerikos prezidento rinkimus respublikono naudai.

Vokietijos ir Prancūzijos politikai kiek anksčiau taip pat perspėjo dėl galimos Rusijos įtakos rinkimams šiose šalyse. Čia šiemet vyksiančiuose rinkimuose varžysis kraštutiniai dešinieji politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
patarle sako;- ,,,suns balsas y dangu neina ,,,Miunchene tokiu grybauckaiciu--,,,-balsas tyruose,,, ar butu nusiperdus ,ar pakalbejo abiem atvejais efektas butu buves lygiai toks pats....

Bet matai

Bet matai  portretas
Kokia geiežta...Visi ES šuliukai sėdi galveles nuleidę ir dreba kaip epušies lapeliai...

NA NA

NA   NA portretas
labai gaila ,kad Obama pasirinko ne taikos kelią , verždamasis į Europą ______dalindamiesi su rusais įtakos zonomis ,kažkodėl pasirinko ,Grybauskaitę ,kaip pleištą, globalizacijos problemoms spręsti ______o Lietuvos žemės, matomai numatomos būti poligonams ,tiems kas nugalės peštynėse ,,,sėkmės Lietuvai išlikti ,kol mus dalina ir dalinasi ,,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių