Quantcast

D. Grybauskaitė: ES piliečiams gyvenimo sąlygos Britanijoje kol kas nesikeis

  • Teksto dydis:

Kol vyks Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) procesas, jokios sąlygos ten gyvenantiems ir dirbantiems ES šalių piliečiams nesikeis, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

ES viršūnių susitikime dalyvavusi šalies vadovė pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė privalo užtikrinti, kad joje gyvenantys žmonės būtų apsaugoti nuo rasistinių išpuolių, smurto ir ksenofobijos.

„Labai atvirai kalbėjome su premjeru Davidu Cameronu (Deividu Kameronu), kad prasideda gana agresyvus elgesys ir matome išpuolių elementus prieš imigrantus iš ES šalių narių. Kaip ir mes sakėme, ir dar kartą patirtino premjeras, – kol Didžioji Britanija galutinai neišėjo, tai yra dveji, treji metai, per šį visą procesą pilną galioja visos ES narystės įstatymai, įsipareigojimai, tai yra niekas negali keistis. Premjeras užtikrino, kad dės visas pastangas, jog ksenofobija, agresyvumas, visos apraiškos būtų stabdomos, nes tai yra neįsivaizduojamas dalykas XXI amžiuje“, – po Europos Vadovų Tarybos posėdžio Briuselyje sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, antradienį vykusiame ES vadovų susitikime Didžiosios Britanijos premjeras patikino, kad smurtas prieš kitataučius ir neapykantos kurstymas nebus toleruojamas.

Lietuvos prezidentė taip pat tvirtino, kad trečiadienį jau be britų premjero posėdžiavę ES šalių lyderiai sutarė, kad kalbantis su Jungtine Karalyste dėl pasitraukimo, išimčių ir lengvatų nebus taikoma.

„Dar kartą šiandien patvirtinome, kad jeigu kalbame apie bendrąją rinką, tai visos keturios laisvės yra neatsiejamos, tarp jų ir laisvas žmonių, darbuotojų judėjimas, dėl ko didžiausias nepasitenkinimas ir kilo Britanijoje, tokių išimčių būti negalės. Turės Britanija pasirinkti, kokį modelį naudos santykiuose su ES“, – teigė Lietuvos vadovė.

Praėjusią savaitę per referendumą Jungtinė Karalystė nusprendė, kad nori išstoti iš ES.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėESBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Kestui Br. Jusu isvardintos gresmes yra visoje Europoje ir ne tik,tai gyventoju senejimas, alkoholizmas ir t.t. ir pan. Lietuva cia ne vienintele,tai vyksta visame pasaulyje ir nuo to nepabegsi. Mazeja gimstamumas -sensta visuomene? Pailgejo zmoniu amzius ,stai ir senstanti visuomene. Jaunimas nori gyventi be problemu,negimdo vaiku arba gimdo po viena,stai ir gimstamumo mazejimas.Nors gyventoju zemeje jau aiskiai per daug ir didindami gimstamuma,dar labiau ja apkrauname. Kazkoks uzburtas ratas. Gyvenimas pasidare probleminis - baime buti atleistam is darbo,neuztikrintas rytojus - stai ir alkoholizmas. Bet tai vyksta visame pasaulyje. O del emimo i kariuomene,manau, tai yra kiekvieno jaunuolio pareiga ir nieko neatsitiks,jeigu tarnaus tuos 9 men. Sovietu laikais tarnaudaro po 3-4 metus,o jus verkiate del 9 men. Gal pasigedytumete?

ww

ww portretas
Kaip nesikeis? Jau dabar atlyginimai sumazinti 10% (del svaro kurso kritimo),o kur dar ispuoliai pries emigrantus? Keisis, nes ne tik valdzia reguliuoja kas ir kaip,bet ir britai (zinoma ne visi) jau rodo nagus emigrantams. Grybauskaite tikriausiai ziuri pro rozinius akinius,gal reiketu juos nusiimti? Norimas nera esamas.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gerai, kad Lietuvos valdantieji neoliberalai neteks iškart sąjungininkų, britų neoliberalų ES. Darbo kodeksas ir pragaras: Ką iš naujo darbo kodekso gavo darbdaviai? 1. Galimybę lengviau atleisti iš darbo. 2. Galimybę didesnę atlyginimo dalį nepastebimai mokėti vokeliuose. Ką iš naujo darbo kodekso gavo darbuotojai? 1. Galimybę būti lengviau atleistiems iš darbo (nuoširdžiausiai ačiū už tai). 2. Špygą taukuotą (vietoje saugumo, kuris Danijoje užtikrinamas dažnai ir lengvai atleidžiamiems darbuotojams). Ko galima dabar laukti? Kad Butkevičių ir Kubilių, kurių gaujų balsais prastumtas šis Darbo kodeksas, rinkėjai Seimo rinkimų metu veja iki paties pragaro, kaip rinkėjai padarė su Vokietijoje panašų Darbo kodeksą prastūmusiu Šrioderiu (Gerhard Schröder). Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių