Quantcast

D. Grybauskaitė: ES ir britų derybose reikia pereiti nuo kalbų prie darbų

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad derybose dėl britų pasitraukimo iš Europos Sąjungoje (ES) abiem pusėms reikia pereiti nuo garsios retorikos prie realių darbų.

Tai šalies vadovė teigė dalyvaudama ES viršūnių susitikime Briuselyje. Jame ES lyderiai turėtų paskelbti, jog derybose dėl išsiskyrimo sąlygų nepasiekta pakankamai pažangos, kad būtų galima pradėti derybas dėl būsimos prekybos sutarties.

„Nuo kalbų prie darbų. Turbūt ne tik Jungtinei Karalystei, bet ir mums metas pereiti prie rimtų derybų, užuot derėjusis garsia retorika žiniasklaidoje“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Britanija iš ES turėtų išstoti 2019 metų kovą, tačiau derybas tikimasi baigti iki 2018 metų lapkričio, kad ES šalių parlamentai turėtų laiko ratifikuoti „Brexit“ sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uk

Uk portretas
Cia anglai kaip gyveno gerai taip ir gyvens!o mes emigrantai jei turim galvas ant peciu tai irgi gyvenam super cia UK!o toj lietuvoj skurdas ir zmoniu egzistavimas tik juokas net ima is tos lietuvos;))))))ten kol grybauskaite bus prezidente tol bus skurdas ir badas!!!!!!

Bokis

Bokis portretas
Teisingai prezidente sako. Jei britai nusprende iseiti is ES, tai tegul sumoka milijardus ir mauna toliau aviu augint. O tai mala liezuviu ir galvoja, kad iseis sausi... Nesulauksit gerbiamieji... :D

...

... portretas
Ir vėl tie norai ginklais žvanginti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių