Quantcast

D. Grybauskaitė apie britų reikalavimus: laisvas judėjimas – pamatinė vertybė

  • Teksto dydis:

Britams siekiant persiderėti Europos Sąjungos (ES) nuostatas dėl imigracijos, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pareiškė, kad laisvas asmenų judėjimas yra pamatinė vertybė.

Tokią poziciją šalies vadovė išsakė Rygoje, kur vyksta ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas. Britų premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) žadėjo pasinaudoti susitikimu Latvijoje, kad pradėtų derybas dėl narystės ES sąlygų.

„Šiandien Britanijoje diskutuojami klausimai yra jautrūs visiems, bet judėjimo laisvė yra pamatinė ES vertybė“, - žurnalistams Rygoje sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta apie galimybę britams susiderėti su likusia ES, D.Grybauskaitė atsakė, kad visos pusės turi siekti konsensuso, o ne išimčių kitų sąskaita.

„ES viena iš pagrindinių vertybių buvo laisvas darbo jėgos judėjimas. (...) Kompromiso galima siekti, bet ne pagrindinių vertybių sąskaita“, - pridūrė D.Grybauskaitė.

Britų premjeras D.Cameronas žada iki 2017 metų pabaigos surengti referendumą dėl tolesnės narystės ES. Jis žada remti narystę tik tuo atveju, jei sulauks paramos reformoms, tokioms kaip apribojimai imigrantams iš kitų ES šalių gauti socialines išmokas.

D.Camerono kelionė į Latviją yra pirmasis užsienio vizitas po to, kai britų konservatoriai netikėtai užsitikrino absoliučią daugumą parlamento rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių