Quantcast

D. Grybauskaitė apie „Brexit“: tai buvo protesto balsai

  • Teksto dydis:

Britai už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES) balsavo dėl žmonių ir politikos elito nesusikalbėjimo, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tai išdava to, kad tarp žmonių ir (...) elitinės politikos atsiranda didžiulė takoskyra“, – pirmadienį LRT radijui sakė šalies vadovė, prieš išvykdama į Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdį Briuselyje.

Jos teigimu, praėjusią savaitę balsuodami referendume britai „balsavo prieš valdžią, prieš politinį elitą, o ne už kažką“.

„Tai buvo protesto balsai“, – tvirtino D.Grybauskaitė.

Minėtame EVT posėdyje ES šalių lyderiai aptars susiklosčiusią padėtį, britams praėjusią savaitę nusprendus pasitraukti iš Bendrijos.

Už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES ketvirtadienio referendume balsavo beveik 52 proc. britų. Šalis oficialiai dar nepradėjo išstojimo procedūros, o ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad tai turėtų daryti naujas Jungtinės Karalystės premjeras. Jis atsistatydinti žada rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ADLER

ADLER portretas
Aitentišką takoskyrą išgyvena ir Lietuva. Naujasis DK - puikus pavyzdys. TAUTA NUSIVYLUSI POLITINIU ELITU ir tai kelia didžiulį ne tik dėl galimų politinių įvykių, bet ir dėl Lietuvos narystės ES.

lempa

lempa portretas
o vyriausybe aprupins darbu ir darzeliais,mokyklomis grizusius emigrantus?kiek lietuviu gyvena uk?milijonas?

rapolas

rapolas portretas
Tai ne protesto balsai, o pusė didesnė anglų dalis net nežino,kas yra Europos sąjunga, kas ES sostinė, kiek narių Valstybių.Čia jų didžiausia bėda.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių