Quantcast

Partijos lyderis: D. A. Barakauskas atsistatydinti nusprendė pats

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras „tvarketis“ Dailis Alfonsas Barakauskas atsistatydinti apsisprendė dėl sveikatos problemų, o ne spaudžiamas partijos, sako partijos lyderis Rolandas Paksas.

Vidaus reikalų ministras „tvarketis“ Dailis Alfonsas Barakauskas atsistatydinti apsisprendė dėl sveikatos problemų, o ne spaudžiamas partijos, sako partijos lyderis Rolandas Paksas.

„Vakar aš kalbėjau su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, mes sutarėme, kad ministras gali dirbti - su ta informacija išėjau iš ministro pirmininko. Ne paslaptis, kad antroje dienos pusėje vakar kalbėjau ir su ministru D.A.Barakausku ir jo nusistatymas buvo dirbti. Šiandien aš išgirdau naujieną, kad dėl sveikatos būklės - man neetiška būtų kalbėti, kas per problemos, tai yra pakankamai rimta - jis yra įteikęs pareiškimą ir jis yra patenkintas“, - sakė jis.

Dar kartą paklaustas apie ministro atsistatydinimo tikrąsias priežastis, jis pareiškė: „galiu pasakyti žemaitiškai - „daėdė“ žmogų“.

R.Paksas tikino, jog dėl naujo ministro partija turėtų apsispręsti artimiausiu metu. Jis taip pat sakė, kad ministras gali būti nepartinis.

„Vyksta procesas, vyksta teikimas į viceministrus - jis eina pakankamai sėkmingai, vienose ministerijose galbūt lėčiau, kitur greičiau (...). Tai ir į ministrus teiksime savo kandidatą“, - sakė partijos vadovas.

Jis taip pat išreiškė nuogąstavimus dėl valdančiosios koalicijos bei svarstė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ vietą galėtų užimti opoziciniai liberalai arba konservatoriai, tačiau tvirtino vakar gavęs premjero patikinimą dėl koalicijos stabilumo.

„Pastaruoju metu erdvėje mes girdime daug pamąstymų - girdime, kad galbūt „socdemai“ ne su ta frakcija, ne su ta partija dirba (...). Jei atsimenate, visus dvejus metus buvo „darbiečių“ stuburas labai sukinėjamas. Galbūt atėjo laikas mūsų stuburą pasukinėti, gal yra kažkas iš konservatorių ar liberalų, kurie norėtų užimti šitą vietą? Sunku pasakyti, artimiausia ateitis parodys. Aš dar kartą kartoju - kalbėjau vakar devintą valandą su ministru pirmininku. Ne tik kad buvo deklaruotas darbas koalicijoje, bet buvo deklaruota ir kad vidaus reikalų ministras dirba“, - sakė R.Paksas.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai R.Paksas, Kęstas Komskis, Petras Gražulis ir Valdas Vasiliauskas žiniasklaidai pateikė savą teisėsaugos atliekamo tyrimo versiją. Jie kaltino tarnybas vykdant politinį užsakymą ir susidorojimą prieš kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus.

„Tvarkiečių“ lyderis taip pat tikino, kad partija apskundė prokurorų veiksmus bei teismo išduotą sankciją atlikti kratas partijos būstinėje, kai kurių jos atstovų darbo vietose, namuose.

„Aš atmetu bet kurias insinuacijas ir reikalauju, kad STT veiksmai būtų ištirti, tinkamai įvertinti, o atsakingi asmenys - nubausti“, - sakė jis.

Apie atsistatydinimą vidaus reikalų ministras pranešė ketvirtadienį ryte, premjeras ministro pareiškimą patenkino iškart. Dekretą dėl ministro atleidimo turi pasirašyti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Premjeras žurnalistams ketvirtadienį sakė, kad ministras turėjo jo pasitikėjimą ir jo atsistatydinimo priežastis nebuvo teisėsaugos tyrimas.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvę D.A.Barakausko politinio pasitikėjimo komandos nariai, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Seimo opozicija dėl šio tyrimo trečiadienį pradėjo rinkti parašus po interpeliacija D.A.Barakauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
KO TEN NUORAUKOI ZMEZUOJA VENSKIENES PEDOFILAS VASILIAUSKAS?

zemaitis

zemaitis portretas
Zuliku gauja.tai partija tvarka ir teisingumas......

YES

YES portretas
Kai TT frakcijos vadas Gražulis, supranti, kad didesnių musmirių toje partijoje nėra.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių