Quantcast

Ministras D. A. Barakauskas atsistatydinti nežada

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas teigia neketinąs trauktis iš pareigų dėl buvusiems jo politinės komandos nariams mestų įtarimų korupcija.

„Neketinu atsistatydinti“, - trečiadienį BNS sakė ministras.

Jis tvirtino tokią pat poziciją ketinąs pareikšti ir per numatytą jo susitikimą su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį Žinių radijui teigė, kad būdama D.A.Barakausko vietoje atsistatydintų.

Ministras savo ruožtu pabrėžė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų antradienį sulaikytas Ervinas Raistenskis jo patarėju nebedirba metus ir du mėnesius, o buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius - nuo liepos. E.Raistenskis šiuo metu eina Turto valdymo ir ūkio departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, A.Juocevičius įsidarbino „Regitroje“.

Vidaus reikalų ministras BNS sakė iš specialiųjų tarnybų anksčiau negavęs informacijos apie galimas neteisėtas E.Raistenskio ir A.Juocevičiaus veikas.

D.A.Barakauskas tvirtino ir dabar tiksliai nežinąs, kuo įtariami buvę jo pavaldiniai. Paklaustas, ar agentai domisi Vidaus reikalų ministerijos pirkimais, kuriose dalyvavo žinomo prodiuserio Rolando Skaisgirio vadovaujama bendrovė „Videometra“, ministras pareiškė tokio pavadinimo negirdėjęs, o R.Skaisgirį sutikęs tik porą kartų.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su STT atliekantį ikiteisminį tyrimą „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“. Sulaikyti penki asmenys, tarp jų - E.Raistenskis, A.Juocevičius, R.Skaisgirys, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Prokuratūra trečiadienio rytą dar nebuvo nusprendusi, ar prašys suimti penkis įtariamuosius Vidaus reikalų ministerijos pirkimų byloje.

„Šiuo metu sulaikymo terminas dar nėra pasibaigęs ir sprendimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo nėra priimtas“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panaši situacija

panaši situacija portretas
kai ūkio arba energetikos ministrė buvo, o gal nebuvo, Vėsaitė. Tai buvo, ar nebuvo, ji pati žinojo, ar nežinojo kam vadovauja? Ar D.Barakauskas žinojo ar nežinojo, kas dedasi jo panosėje? betgi partijai paliepus, man panorėjus - pirmyn į šviesią vidaus reikalų ministerijos ateitį.

YES

YES portretas
Kai ministras nežino kuo užsiima patys artimiausi pavaldiniai, tai kyla klausimas ką jis aplamai žino. Gal kartais ir nežino , bet tuomet jį mausto visi kurie netingi.

Pinokis

Pinokis portretas
Toks vaizdas, kad jis nevisai orentuojasi aplinkoje. Toks Pupų dėdulis, be kompentencijos ir savo nuomonės. Kol niekas jo neišpirdolins iš kėdės jis pats vargiai susipras atsistatydinti. Mūsų valdžios pagrindinė problema, kad nesijaučia patys asmeniškai už vykstančius procesus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių