Quantcast

Buvęs aplinkos viceministras D. Krinickas įsidarbino Kainų komisijoje

  • Teksto dydis:

Buvęs aplinkos viceministras Dalius Krinickas įsidarbino Kainų komisijoje – nuo rugpjūčio 22 dienos jis yra Šilumos ir vandens departamento vyriausiasis patarėjas, BNS patvirtino D. Krinickas ir Kainų komisija.

Pasak komisijos atstovės Loretos Kimutytės, ši pareigybė departamente komisijos pirmininkės įsakymu įsteigta liepos 24 dieną. Aplinkos ministeriją D. Krinickas paliko liepos 20-ąją.

„Reikėjo stiprinti patį departamentą, ieškojome žmonių. Kaip matėte, pareigybės aprašyme labai aukšti ir reikalavimai, nes departamentas labai jaunas, darbų daug, šilumos sektoriaus reguliavimo klausimai labai aktualūs. Tuo labiau, mūsų departamento direktorė išėjo į motinystės atostogas“, – komentavo L. Kimutytė.

Jos teigimu, D. Krinickas komisijoje dirba nuo rugpjūčio 22-osios.

„Komisija skelbė konkursą ir Valstybės tarnybos departamentas pasiūlė kandidatą iš rezervo (valstybės tarnautojų – BNS) – kadangi jis atitiko visus kriterijus. Tai čia normali praktika, mes šiemet turėjome jau kelis žmones iš rezervo“, – BNS sakė

Pats D. Krinickas BNS sakė atkūręs savo kaip karjeros valstybės tarnautojo statusą ir atitikęs reikalavimus naujoms pareigoms.

„Procedūra pagal Valstybės tarnybos įstatymą: aš atsistačiau karjeros valstybės tarnautojo statusą, patekau į rezervą ir man esant rezerve, jau tokiu atveju, jei atitinka kvalifikacinius reikalavimus (...) galima pretenduoti į tam tikras pareigybes – taip ir atsitiko“, – BNS teigė buvęs viceministras.

D. Krinickas, be kita ko, komisijoje nagrinės kitų institucijų parengtų teisės aktų projektus, teiks pasiūlymus dėl jų, dalyvaus, Kainų komisijai tikrinant jos reguliuojamas įmones.

„Departamentas kuruoja šilumos ir vandens kainų tiek skaičiavimą, tiek peržiūras, derinimo klausimus, inicijuoja ir dalyvauja audituose, rengia metodikas ir pan. – šias funkcijas man ir reikės kuruoti“, – teigė D. Krinickas.

Iš Aplinkos ministerijos, kurioje dirbo nuo 2004-ųjų metų, D. Krinickas nusprendė trauktis dėl asmeninių priežasčių. Tuomet jis nekomentavo, ar jo pasitraukimas yra susijęs su premjero pozicija dėl kogeneracinių jėgainių.

Pirmadienį jis išsamiau neaiškino pasitraukimo iš Aplinkos ministerijos priežasčių.

„Kažko naujo tikrai nepasakysiu, tiesiog tokios, kokios buvo anksčiau įvardytos, tokios ir lieka“, – BNS sakė D. Krinickas.

Viceministro poste jis buvo atsakingas už atliekų tvarkymą, vandenų ir taršos prevenciją. Anksčiau jis buvo Atliekų departamento direktorius, vadovavo Vandenų departamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
O žadėjo eit į statybas pagalbiniu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių