Quantcast

A. Butkevičius pasveikino naująjį Moldovos premjerą

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino proeuropietišką Moldovos premjerą Valerijų Strelecą suformavus naująjį šalies Ministrų kabinetą ir tapus jo vadovu.

Anot Vyriausybės pranešimo, sveikinimo laiške premjeras pabrėžia, kad Lietuva ir toliau bus patikima Moldovos partnerė stiprinant demokratiją bei vystant tarptautinį bendradarbiavimą ir taip siekiant bendrų tikslų abiejų šalių gerovei.

Suformuotą Vyriausybę Moldovos parlamentas balsavimu patvirtino ketvirtadienį: už jos sudėtį ir programą balsavo trims partijoms atstovaujantys 52 deputatai (iš 101); visos jos sudaro valdantįjį Aljansą už europinę integraciją.

V.Strelecas yra teigęs, kad strateginis naujosios Vyriausybės tikslas yra europinė integracija. Jis taip pat sakė, kad Vyriausybė sieks sukurti sąlygas, kurių realizavimas užtikrintų Moldovai teisę gauti šalies kandidatės statusą stoti į Europos Sąjungą.

Suformuoti naująją Vyriausybę Moldovoje tapo įmanoma tik praėjusią savaitę, kai buvo sukurtas Aljansas už europinę integraciją. Jį sudaro Liberalų demokratų, Demokratų ir Liberalų partijos, parlamente turinčios 52 deputatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių