Quantcast

Socialdemokratai nusprendė nestabdyti R. Malinausko narystės partijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos valdyba antradienį nusprendė nestabdyti Druskininkų mero Ričardo Malinausko narystės partijoje.

Ikiteisminiame tyrime dėl  vadinamojo Vijūnėlės dvaro specialiuoju liudytoju apklaustas R.Malinauskas sakė sutinkantis trauktis, jeigu tai pagerintų padėtį, tačiau valdyba tam nematė reikalo.

„Aš pasakiau, jeigu mano asmenybė arba mano nuveikti darbai, sakykime, būtų geriau, jeigu aš atsistatydinčiau - ar laikinai, ar visam, ir tai pagerintų situaciją, tai aš mielai bet kada tą galėčiau padaryti. O sprendimas yra toks, kad dar dirbsime kartu“, - žurnalistams po valdybos posėdžio sakė R.Malinauskas.

R.Malinauskas yra partijos pirmininko premjero Algirdo Butkevičiaus pavaduotojas.

A.Butkevičius kiek anksčiau antradienį spaudos konferencijoje žadėjo siūlyti, kad R.Malinausko narystė partijoje buvo sustabdyta, kol nesikeis jo statusas byloje.

Pagal įstatymus, specialiuoju liudytoju apklausiamas asmuo, jei yra duomenų, kad jis galėjo nusikalsti, bet šių duomenų nepakanka, kad būtų suteiktas įtariamojo statusas.

Kitas partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Bernatonis po posėdžio sakė, kad pagal partijos statutą narystė stabdoma, tik jei yra pareiškiami įtarimai.

„Buvo tas klausimas ir kalbėjo būtent meras, bet pagal mūsų partijos statutą narystė sustabdoma tuomet, kai yra pareikšti kažkokie įtarimai. Taip kad šiandien to klausimo net nesvarstėme (...). Aš formuluočiau taip - mero toks noras buvo pareikštas, bet jis nebuvo patenkintas valdyboje, kadangi tam nėra pagrindo“, - po valdybos posėdžio žurnalistams sakė J.Bernatonis.

Druskininkų vadovas pirmadienį buvo apklaustas tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, turėjusį reikšmės statybų Druskininkuose įteisinimui. Jis bet kokius kaltinimus kategoriškai atmeta ir teigia, kad šią istoriją sukurpė politiniai oponentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOOO

JOOO portretas
Visur kyš0 AMBalo ausys.

Paralelė

Paralelė portretas
Premijas ir Kaunan lekia pakniopstom , vos BBD pakviečia Vasiukų statybų reikalu.Kas gali paneigt , kad Kaune scenarijus nepasikartos. Tikrai tik aplinka kalta

Boni

Boni portretas
Viskas gerai ...darom..Lietuvą toliau..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių