Quantcast

A. Butkevičius: bus sprendžiama dėl FNTT pertvarkos

  • Teksto dydis:

Vyriausybė svarstys dėl galimos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pertvarkos, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Yra įstaigų optimizavimo modelis sukurtas, ir jis bus svarstomas Strateginiame komitete. Yra pasiūlyti trys variantai, iš tų trijų tikrai vienas bus pasirinktas“, - į klausimą dėl FNTT reorganizacijos žurnalistams Seime atsakė premjeras.

Dienraštis „Kauno diena“ pirmadienį pranešė, kad premjerą pasiekė Vidaus reikalų ministerijos atsakymas dėl FNTT galimos pertvarkos privalumų ir trūkumų.

Premjeras VRM prašė įvertinti, ar nevertėtų Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) perduoti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo bei ES ir užsienio valstybių finansinės paramos lėšų neteisėto panaudojimo prevenciją, šių nusikalstamų veikų tyrimą.

Anot dienraščio šaltinio, premjerui pateiktuose vertinimuose konstatuota, kad perdavus minėtas funkcijas STT sumažėtų finansinių nusikaltimų, darančių didelę žalą valstybės biudžetui, atskleidimo ir ištyrimo efektyvumas.

VRM parengtose išvadose nurodoma ir antroji alternatyva, pasiūlyta ministrui pirmininkui - FNTT prijungimas prie STT, taip pat įvertinta galimybė palikti esamą padėtį.

Pastarosios privalumai - jau sukurta teisinė bazė, vientisas nusikaltimų tyrimo mechanizmas, be to, būtų išsaugota baudžiamojo persekiojimo specializacija, išvengta gresiančio jos efektyvumo sumažėjimo ir žmogiškųjų išteklių praradimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių