Quantcast

Ar balsuoti, jei neišsirenku už ką?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį rinkėjai vėl bus kviečiami prie balsadėžių, jie turės nuspręsti, kam patikėti valdyti šalį. Po pirmojo rinkimų turo į priekį minimalia persvara įsiveržė konservatoriai, bet ar jiems pavyks atitrūkti ir gauti daugiau mandatų už valstiečius? Politologų teigimu, rinkėjų nuotaikos niūrokos ir neaišku, kiek jų ateis balsuoti, o jei ateis, tai už ką balsuos?

„Klausantis rinkėjų jaučiamas nemažas nusivylimas. Regionuose žmones ypač jautriai reaguoja į įvairias problemas – nedarbą, emigraciją. Žmones pasigenda šių problemų sprendimų per paskutiniąsias kadencijas, bendra nusivylimo nuotaiką lemia žmonių norą išvysti pokyčius. Norisi naujų veidų, naujų žmonių, politinių jėgų“, – sako politologė Ieva Petronytė.

Tuo metu politologo Vincentas Vobolevičiaus įsitikinimu, rinkimų rezultatus nulems tai, ar žmonės netingės atsikelti nuo sofos, jei bus blogas oras

„Istoriškai, būtent Tėvynės sąjungos rinkėjai yra tie, kurie pasikelia nuo sofos lietingą snieguotą dieną. Pagrindinis klausimas dabar yra toks: kuri partija labiau motyvuos savo rinkėjus? Konservatoriams tai padaryti lengviau – nes jų rinkėjai „karštesni“, kita vertus, valstiečiai turi potencialių, apsisprendusių juos palaikyti, bet nebūtinai apsisprendusių ateiti balsuoti, rinkėjų“, – teigia V. Vobolevičius.

Kaip elgtis, kai neišsirenkate už ką balsuoti? Ar rinktis pagal žinomą veidą ar nežinomą pavardę? O gal visai nebalsuoti ir laukti rinkimų po ketverių metų? Plačiau apie tai – laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas protas

Savas protas portretas
Aš jums iūrinksiu konservatorius.

Anima

Anima portretas
Lietuvoj juk daug kas balsuoja pagal veidą .Kartais pagal nosį.Už Brazauską,pavyzdžiui,balsavo ir pagal stuomenį,ir pagal nosį.Ypač raudonanosiai.

TO: Aš savęs neprievartausiu -:)

 TO: Aš savęs neprievartausiu -:) portretas
Tai puiku. Reiškia tau bus gerai ką aš tau išrinksiu. Aš tau išrinksiu konservatorius.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių