Quantcast

Apsispręs dėl originalios pavardžių rašybos asmens dokumentuose

Valdančiųjų politinė taryba ketina priimti sprendimą dėl originalios pavardžių rašybos asmens dokumentuose projektų. Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė sako, kad siūloma leisti originalią pavardės rašybą lotyniškos abėcėlės rašmenimis pagrindiniame paso puslapyje.

„Pasirinktas variantas yra, kad rašoma pirmame puslapyje. Kitas variantas prieštarauja visai mūsų įstatyminei bazei, ir tai iš dalies atspindi ir Konstitucinio Teismo nutarimus, kad kiti įrašai kitame puslapyje nėra oficialūs įrašai. Kad nekiltų problemų dėl visų diakritinių ženklų, nuo formuluotės lotyniško pagrindo rašmenimis einama prie lotyniškos abėcėlės. Taip bus konkrečiau ir nekils nereikalingų svarstymų“, – sako Socialdemokratų frakcijos seniūnė I. Šiaulienė.

Šiuo metu Seimas svarsto naujos redakcijos Valstybinės kalbos konstitucinio įstatymo projektą, taip pat – du alternatyvius projektus dėl originalios pavardžių rašybos.

Vienas jų leistų originalią pavardės rašybą lotyniško pagrindo rašmenimis pagrindiniame paso puslapyje, alternatyvus – tik papildomame paso lape.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių