Quantcast

Apklausa: konservatoriai atsiplėšė nuo nuolatinių konkurentų „valstiečių“

Opoziciniai konservatoriai reitingų lentelėje kyla į viršų, savo nuolatinius konkurentus valdančiuosius „valstiečius“ palikdami su atotrūkiu, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama naujausia gyventojų apklausa.

Spalio 5–14 dienomis atliktos apklausos duomenimis, už Gabrieliaus Landsbergio vadovaujamą Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus Seimo rinkimuose balsuotų 16,9 proc. gyventojų, kai prieš mėnesį savo balsą konservatoriams žadėjo 14,5 proc. apklaustųjų.

Rugsėjį Ramūno Karbauskio vedami „valstiečiai“ nežymiai, bet buvo aplenkę konservatorius su 14,9 proc. gyventojų žadama parama ir po ilgo laiko užėmę pirmą vietą reitingų lentelėje. Tačiau spalį jie vėl krenta į antrą poziciją, su 13,1 proc. gyventojų žadamų balsų.

„Tarp Tėvynės sąjungos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atsirado didelis skirtumas, jie pirmoje ir antroje vietoje, bet su skirtumu“, – pažymi apklausą atlikusios bendrovės „Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys.

„Tėvynės sąjungos reitingas nuo visų gyventojų yra 16,9 proc., o buvo 14,5 proc., o nuo balsuojančių – 27,1 proc., o buvo 24,3 proc., bet tai nėra aukščiausias jų rezultatas šiais metais, buvo ir aukščiau, ir žemiau“, – BNS komentuodamas apklausą sakė V. Gaidys.

Trečią vietą lentelėje užima „Tvarkos ir teisingumo“ partija su 8,3 proc. rinkėjų balsų (6,3 proc. rugsėjį).

Taip pat į viršų kyla Vilniaus vicemero Gintauto Palucko vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija, palikdama už savęs atskilusių politikų suburtą Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, vedamą parlamentaro Gedimino Kirkilo.

Už G. Palucko socialdemokratus balsuotų 7,2 proc. apklausos dalyvių, kai prieš mėnesį tokių buvo 4,5 procento. Tuo tarpu socdarbiečiams savo balsą žada 3,1 proc. apklausos dalyvių (4,5 proc. rugsėjį).

„Šį kartą Socialdemokratų partijos populiarumas pakilo ženkliai, o Socialdemokratų darbo partija, G. Kirkilo partija atsidūrė ties penkių procentų riba, iškritimo barjero“, – situaciją komentavo V. Gaidys.

Darbo partija gautų 4,8 proc. balsų, kai praėjusį mėnesį jai balsą žadėjo 6,4 proc. apklausos dalyvių.

Liberalų sąjūdis krenta iki 2,5 proc. ir susilygina su Lietuvos centro partija. Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą remia 3,1 proc. apklaustųjų.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko spalio 5–14 dienomis. Paklaida siekia 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Mačiau tas apklausas - buvo pas mane. Jei netinka apklausėjams ką sakai - išmeta. Tai jokios apklausos , žmonių mulkinimas, atseit, taip daugelis mano. Niekas nemano, kad konservai yra žmonės, tai padugnės ir tai visi žino. Konservas jau yra keiksmažodis. Tik visiškas robotas gali balsuoti už tų parazitų, vagų gaują.

jonas

jonas portretas
stribu komentarai

Anonimui

Anonimui portretas
kodėl tu, vasia neišmoksti lietuvių kalbos? Negi manai, kad kauniečiai kreips dėmesį į nemokantį lietuviškai trolintoją ? :)
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių