Quantcast

Apklausa: įtakingiausia Lietuvos politikė – prezidentė

  • Teksto dydis:

Lietuvoje įtakingiausia politike toliau laikoma prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmadienį paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

Tai rodo žurnalo „Reitingai“ vykdyta šalies elito apklausa bei rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.

D. Grybauskaitė įtakingiausia politike išrenkama ketverius metus iš eilės.

Susumavus visuomenės ir elito apklausų duomenis, į įtakingiausiųjų penketuką taip pat pateko ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Pasak „Spinter tyrimų“ vadovo Igno Zoko, šiame sąraše persipina kelių tipų įtaka – realūs sprendimų priėmėjai, moraliniai lyderiai ir keli politikai, turintys ryškią charizmą ir įvaizdį.

„Kiti pasikeitimai, tikėtina, sietini su didesniu ar mažesniu aktyvumu žiniasklaidoje, savo žymę palieka ir vis aktyvesnės kalbos apie būsimus prezidento rinkimus“, – sakė I. Zokas.

Šalies gyventojų apklausos duomenimis, į pirmąjį įtakingiausių politikų penketuką be šalies vadovės patenka V. Adamkus, R. Karbauskis, S. Skvernelis ir opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Toliau visuomenės įtakingiausiųjų sąraše rikiuojasi V. Landsbergis, Seimo narys Algirdas Butkevičius, europarlamentarė sociademokratė Vilija Blinkevičiūtė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir konservatorė Irena Degutienė.

Elito nuomone, įtakingiausi politikai Lietuvoje yra D. Grybauskaitė, S. Skvernelis, R. Karbauskis, V. Landsbergis, V. Adamkus, G. Landsbergis, V. Matijošaitis, parlamentaras Andrius Kubilius, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Seimo narė Ingrida Šimonytė.

„Spinter tyrimai“ reprezentyvią Lietuvos gyventojų nuomonės apklausą delfi.lt užsakymu atliko šių metų birželio 19-27 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 1003 respondentai.

Žurnalas „Reitingai“ Lietuvos elito apklausą vykdė gegužės 14 – birželio 7 dienomis. Apklausti 861 politikai, verslininkai, ekonomistai, valstybės tarnautojai, visuomenininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ADV

ADV portretas
Kol kas mūsų prezidentei, tarptautinėje politikoje, lygių nėra. Tarp kandidatuojančių į prezidentus, jų taip pat nesimato, nebent Ušackas ir tai...

Anonimas

Anonimas portretas
tur but itaikingiausia KGBiste

TARPE KO JI YTAKINGIAUSIA ???

TARPE  KO  JI  YTAKINGIAUSIA  ??? portretas
tarp variugu ,aferiugus ar korumpuotu tautos ir valstybes isdaviku ???
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių