Quantcast

Apklausa: gyventojai dvejoja dėl koalicijos ateities

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos koalicija su socialdemokratais Lietuvos visuomenėje nėra populiari, bet kitos tvirtos alternatyvos gyventojai nemato, rodo naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa.

Tyrimo duomenimis, 25 proc. gyventojų mano, kad dabartinė koalicija turėtų tęsti darbą, 19 proc. apklaustųjų norėtų pirmalaikių Seimo rinkimų, 14 proc. tinkamiausia atrodytų „valstiečių“ mažumos Vyriausybė, o 13 proc. norėtų, kad valdžioje dirbtų „valstiečiai“ su konservatoriais.

Naujasis Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ir dauguma šiuo metu poziciją pareiškusių partijos skyrių pasisako už pasitraukimą iš koalicijos, bet socdemų frakcija Seime ir ministrai ragina likti valdžioje.

Premjeras Saulius Skvernelis socialdemokratus ragina apsispręsti iki Seimo sesijos ir sako esantis pasirengęs ieškoti alternatyvios paramos. „Valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia tikįs, kad koalicija nesikeis.

Konservatoriai teigia, kad patys į koaliciją nesiverš ir lauktų kvietimo. Jie taip pat deklaruoja pasirengimą su valdančiaisiais tartis dėl atskirų klausimų. Apie pirmalaikių parlamento rinkimų perspektyvą politiniai lyderiai kol kas nekalba.

„Valstiečių“ frakcijoje Seime yra 56 parlamentarai, konservatoriai turi 31 atstovą, socialdemokratų frakciją sudaro 19 narių. Liberalų sąjūdžio frakcijoje yra 14 parlamentarų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija tri aštuonis, „Tvarka ir teisingumas“ – septynis atstovus, Mišrioje Seimo narių grupėje yra penki parlamentarai.

Liepos 15 – 27 dienomis tiesioginio interviu būdu apklausta 1014 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų. Duomenų paklaida siekia 3,1 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
,,kuo geresnio skonio nėra turėjas juk žiūri kaip dviniai vienas į kita kaip prastumti savo durniu laivo komandos kombinacijos planus kuo labiau išokti į lovio giluma ir vogti, dėti savo turtus ilgesniam laikui, juk 27 m, voge ir prisikrovė kad be žodžio, aišku , koniu poniatno,, va jūsų barnios ir ranku paspaudimai, dėl koalicijos ateities ir žiūri vieni kitus kuriam galui daugiau nusipjaus lovio ,, va jūsų susitarimai, kam reikia tu sutarimu, ir seime tiek laikyti dykaduoniu ir naisių ,kolorada kuris viska pamiršo ką žadėjo, o iš paskos iki šių dienu vrelkasi skandalai, ir barnios taip kam reikia tokia skandalu forma juk mums nėra jokio tikslo .o ponai vis dalinasi postais ir vieni kitu nesuranda pavydi ir keikia vieni kitus , eikite jus visi lauk iš seimo iš kanceliariju tu ministru nevykelių kam reikia juk laiko praradimas ir viskas ,,,,, vyti vyti jūs lauk ,kol nevėlu,,,,,,

Nesamone

Nesamone portretas
Nesamones raso.. is kur tokios prognozes.. dirbs ta koalicija.. jei isirs tai socdemams sakes bus per kitus rinkimus

Jonas

Jonas portretas
Išsirinkdami Palūcka, daug ką prarado. Kas jis,iš kur,atsirado kaip Pilypas iš kanapių. Reputaciją prasta, pasipūtęs.Dar turės so jo bedos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių