Quantcast

M. Majauskas nuo „valstiečių“ rengiamos apkaltos išsisuko

Seimas atmetė valdančiųjų iniciatyvą pradėti apkaltos procesą konservatoriui Mykolui Majauskui, kuris apkaltintas seksualiniu priekabiavimu kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto.

Antradienį per pakartotinį balsavimą už nutarimo projektą, kad būtų sudaroma apkaltos komisija, balsavo 47 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 20 parlamentarų, tad balsų inicijuoti apkaltą neužteko.

Anksčiau antradienį Seimas dar du kartus balsavo dėl apkaltos M. Majauskui ir balsai buvo pasiskirstę po lygiai.

Pirmuoju balsavimu už apkaltą buvo 52 Seimo nariai, prieš – 30, ir 22 parlamentarai susilaikė. Antrąkart balsavime dalyvavo keliais parlamentarais daugiau, bet balsai vėl skilo lygiai – 55 „už“, 30 „prieš“ ir 25 susilaikę.

Apkaltos iniciatyvą pristatęs vienas jos iniciatorių „valstietis“ Stasys Jakeliūnas parlamentarą M. Majauską kaltino spaudimu apie priekabiavimą prabilusioms moterims, nes dėl šmeižto kreipėsi į prokuratūrą.

„Niekas nedraudžia žmogui kreiptis į prokuratūrą ir ginti savo teises, bet jei tie įvykiai buvo, o aš manau, kad yra labai didelė tikimybė, kad tie įvykiai buvo, kreipimasis  prokuratūrą gali būti vertinamas kaip nusikaltimas, jeigu tai melagingas skundas dėl šmeižto“, – aiškino S. Jakeliūnas.

Išklausęs jūsų kalbos aš supratau, kad Seimas imsis teismų vaidmens, pradėsime tyrimą, ar priekabiavo, ar ne. Atleiskite, bet per dvejus metus galėjote šį tą išmokti, kad Seimas – ne teismai.

„Neįtikėtina veidmainystė ir didžiulis neteisingumo jausmas, kad žmogus, galimai daręs tuos veiksmus, elgiasi visai priešingai ir galų gale bando užčiaupti tas moteris, yra visiškai amoralus elgesys“, – S. Jakeliūnas kritikavo M. Majauską, kad parėmęs #MeToo judėjimą kreipėsi į teisėsaugą, kai pat buvo apkaltintas.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas atsakydamas stebėjosi, kad pagrindu apkaltai tapo M. Majausko kreipimasis į prokuratūrą dėl šmeižto.

„Atvirai pasakius, perskaitęs apkaltos nutarimo projektą ir išklausęs jūsų kalbos visai pasimečiau. Nutarimo projekte jūs rašote, kad pradėti apkaltą dėl to, kad M. Majauskas kaip Seimo narys, kaip Lietuvos pilietis, gindamas savo teises kreipėsi į prokuratūrą, dėl to jam pradėsim apkaltos procesą“, – sakė A. Salamakinas.

„Išklausęs jūsų kalbos aš supratau, kad Seimas imsis teismų vaidmens, pradėsime tyrimą, ar priekabiavo, ar ne. Atleiskite, bet per dvejus metus galėjote šį tą išmokti, kad Seimas – ne teismai“, – piktinosi parlamentaras.

Liberalas Eugenijus Gentvilas kėlė klausimą, ar „Seimo narys yra praradęs piliečio teises, kad jomis pasinaudojus iš karto traktuojama, kad jis piktnaudžiauja teise asmeniniais interesais“.

Apkaltos iniciatyvą M. Majauskui savo parašais parėmė 42 valdančiosioms „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo partijos frakcijoms priklausantys parlamentarai.

Iniciatoriai teigia,kad M. Majauskas „savo veiksmais – kreipimusi į prokuratūrą dėl nukentėjusių merginų neva paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos, bandymu jas įbauginti, daryti spaudimą, galimu melavimu apie savo santykius su merginomis – piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo kaip Seimo nario statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais“.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S. Jakeliūnas antradienį BNS teigė, kad galimą pagrindą apkaltai suteikia kovo mėnesį pasirodę liudijimai dėl galimai nederamo M. Majausko elgesio, taip pat šio politiko kreipimasis į prokurorus bei galima reputacinė žala Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijai, M. Majauskas yra jos narys, buvęs vadovas.

Konservatorius jam metamus kaltinimus neigia, vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

Anksčiau valdantieji dėl tų pačių dalykų M. Majauską buvo apskundę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Ši rugsėjo 26 dieną nutarė tyrimo nepradėti, nes prokuratūrai nepavyko nustatyti asmenų, galbūt nukentėjusių nuo M. Majausko, be to, nurodomu laikotarpiu konservatorius nebuvo Seimo narys.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižimo M. Majausko atžvilgiu.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

Tyrimas buvo pradėtas gavus M. Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Pareiškime M. Majauskas nurodė, tokie teiginiai yra melagingi ir jį šmeižiantys.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

S. Jakeliūnas žada iš naujo inicijuoti apkaltą

Antradienį Seimui atmetus valdančiųjų iniciatyvą pradėti apkaltos procesą konservatoriui Mykolui Majauskui, Seimo „valstietis“ Stasys Jakeliūnas nežada nuleisti rankų – jis planuoja iš naujo pradėti procesą.

„Performuluosime pagrindus apkaltai, sutelksime žmones ir bandysime dar kartą. Ketvirtą. Penktą. Šeštą“, – po žlugusio balsavimo Seime antradienį BNS sakė S. Jakeliūnas.

„Čia sustoti negalima. Čia per daug svarbu, kad galima būtų sustoti, nes už jo dabar stovi jau visa partija. Vadinasi, čia jau partijos galia taip pat naudojama“, – teigė jis.

M. Majauskas tokį elgesį vadina kerštu už aktyvią parlamentinę veiklą.

„Valstiečių“ kaltinimai yra tiesiog absurdiški, o pati iniciatyva yra elementarus kerštas už mano aktyvią parlamentinę veiklą“, – BNS sakė konservatorius.

„Visiškai nestebina, jog iniciatyvos imasi ponas S. Jakeliūnas, kuris elementariai siekia susidoroti keršydamas už pralaimėtus rinkimus Senamiesčio apygardoje, keršydamas už mano politinę veiklą ir kritiką valstiečių sprendimams biudžeto ir finansų komitete. Toks elgesys kritikos „valstiečiams“ tikrai nesustabdys“, – pridūrė M. Majauskas.


Šiame straipsnyje: Mykolas Majauskasapkalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu nuomonei ,,as manau,,

Pritariu nuomonei ,,as manau,, portretas
Jei Majauskas butu pasisodines salia , kaip Karbauskis Greta - tai nebutu apkaltos . O gal seime ne visiems lygios teises ??

AS manau

AS manau portretas
O man gaila ,kad Karbauskiui ir kitiem nebuvo apkalta.Jis Greta atsiviliojo i seima.Kitai merguzelei atsiskaite mokesciu moketoju pinigais.Arsieit dirbo nuotoliniu budu.Isivaiduojat ka gali dirbti nuotoliniu budu.Nebukit versiu tauta ir nesokit pagal ju dudele.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Valio.Dabar jis geidžiamiausias jaunikis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių