Quantcast

A. Anušauskas: logiška, kad lietuviai neįžvelgia tiesioginių grėsmių

Istorikas ir Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas, vertindamas tyrimą apie lietuvių požiūrį į išorės grėsmes, teigia, kad tai, kad didesnė žmonių dalis nemato realios grėsmės iš kitos šalies, yra logiškas situacijos vertinimas.

„Kai mes, politikai, kalbame apie grėsmes, mes irgi nekalbame, kad Rusija ar dar kas nors mus dabar puls, mes tiesiog aiškiname, kad yra tokia grėsmė – kita valstybė stiprina pajėgumus, daro milžiniškas pratybas ir taip toliau, kas kelia daugybę klausimų. Mes stengiamės į juos atsakyti. Tačiau gyventojai tą informaciją labai logiškai savyje apdoroja ir padaro savas išvadas, kad taip, artimiausiu metu tiesioginių grėsmių nėra, tačiau tai nereiškia, kad nereikia ruoštis. Valia priešintis <...> egzistuoja nepaisant to, pasitikiu ar nepasitikiu valstybės institucijomis“, – sako Seimo narys.

Pasak A. Anušausko, lietuviams labai sunku kovoti su Rusijos propaganda, nors tuo pačiu jis pažymi, kad mūsų gyventojai sugeba ją vertinti kritiškai.

„Mums labai sunku su ja kovoti. Tiek propagandiniai Rusijos kanalai yra prieinami, tačiau žmonės vertina pagal savo įsitikinimus, vertybines pozicijas, išsilavinimą, tai jei žmogus mano, kad Kremlius daro gerai, ir jis turi aukštą išsilavinimą, tai ta televizija sustiprina jo įsitikinimus, tačiau tarp lietuvių, kurie nuolat ją žiūri, bent kartą į mėnesį, net ir tarp jų didžioji dalis vis dėlto kritiškai vertina tą propagandą. Tai, sakyčiau, yra geras ženklas“, – teigia Seimo narys.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Logiška, nes Tauta sveika, 'konservų' psichozė tik Raselei stogą totaliai nukėlė... kam tie beviltiški bandymai ją nors kiek paguost?

Pritariu

Pritariu portretas
Labai teisingas Mykolo komentaras.Deja,dar daug berečių,kaip Anušauskas ,tai jie ir suokia nesąmones.Geriau tas jaunikis pasidalintų su bendraminčiais,kaip jam sekasi su žmona-anūke.Ar dar nepabėgo.

ei ei

ei ei portretas
o sau grėsmės kad tavo lėlė tave greit pames ar neįžvelgi?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių