Quantcast

Premjeras: D. A. Barakauskas per daug pasitikėjo savo komanda

  • Teksto dydis:

Atsistatydinęs vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas buvo per daug patiklus, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Atsistatydinantis vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas buvo per daug patiklus, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Kartu jis tikina, kad ministro atsistatydinimas su teisėsaugos tyrimu, aiškinantis galbūt neskaidrius Vidaus reikalų ministerijos pirkimus nesusijęs, - esą ketinimus trauktis ministras yra išsakęs dar iki teisėsaugos kratų ir buvusių ministro komandos narių sulaikymo.

„Jis atsistatydinti jau norėjo tada, kai jam buvo padaryta operacija. Dar nebuvo jokių skandalų, nei jų užuomazgų tikriausiai, ir tada aš jo paprašiau, kad jisai dirbtų. Vis dėlto gal po operacijos sveikata pagerės, ar tiesiog tam tikrą laikotarpį padirbtų, tiesiog save paanalizuotų, stebėtų“, - ketvirtadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis tikino turintis teisėsaugos patikinimą, kad pirkimų tyrime D.A.Barakauskas nėra įtariamas.

„Jo valdymo stilius yra toks, kad jis labai didžiulius įgaliojimus suteikė ir patarėjams, ir viceministrams, ir, ko gero, per didelis buvo jo pasitikėjimas savo kabinetu. Kai nėra atsiskaitomumo labai griežtai nustatyto pagal tam tikras datas, tai tada, matyt, kai kuriems patinka ir papiktnaudžiauti tarnybine padėtimi“, - sakė A.Butkevičius.

Anot premjero, išsivysčiusiose demokratinėse šalyse didelis pasitikėjimas komanda yra gerai, bet „mūsų valstybėje tikriausiai reikia tam tikros griežtesnės kontrolės“.

Paklaustas, ar naują ministrą skirs „tvarkiečiai“, premjeras sakė, kad apie tai kol kas nekalbėta su partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovybe.

Jo teigimu, vidaus reikalų ministro pareigas laikinai artimiausią savaitę bus pavesta eiti krašto apsaugos ministrui socialdemokratui Juozui Olekui, vėliau šias pareigas laikinai eis socialdemokratas ūkio ministras Evaldas Gustas.

D.A.Barakauskas atsistatydinimo prašymą įteikė ketvirtadienį. Jis teigia, kad iš pareigų traukiasi dėl pablogėjusios sveikatos būklės.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvę D.A.Barakausko politinio pasitikėjimo komandos nariai, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Seimo opozicija dėl šio tyrimo trečiadienį pradėjo rinkti parašus po interpeliacija D.A.Barakauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Čia ne pasitikėjimo problema. Lochas bus visada lochas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių