Quantcast

Studijas užsienyje baigęs lietuvis: emigrantai neprisipažįsta sunkiai dirbantys

  • Teksto dydis:

„Mano istorija prasidėjo prieš šešerius metus, kai baigęs bakalauro studijas išvykau studijuoti į Daniją. Tuo metu man atrodė, kad viskas bus rožėmis klota, nes daugybė lietuvių išvyksta į užsienį ir yra daug sėkmės istorijų. Tačiau nebuvo viskas rožėmis klota, kaip įsivaizdavau“, – nelengvą kelia sėkmės link prisimena verslininkas Tomas Medeckis.

Danijoje finansų magistro studijas pasirinkusio T. Medeckio teigimu, dažnai kelis darbus užsienyje dirbantys lietuviai, grįžę į Lietuvą, nelengvą gyvenimą užsienyje spalvina šviesiomis spalvomis.

„Daugelis lietuvių į užsienio šalis atvyksta tikėdamiesi puikios ateities. Daugelis iš jų dirba sunkius darbus ar po kelis darbus, kad galėtų išgyventi. Gyvena mažuose 12–15 kv. metrų kambariuose po kelis žmones ir grįžę į Lietuvą pasakoja, kad viskas yra nuostabu. Tačiau lietuviai taip apgauna ne tik kitus, bet ir save“, – sako T. Medeckis.

Nors T. Medeckis nebuvo ekonominis emigrantas, tačiau studijuodamas užsienyje kartu ir sunkiai dirbo, kad galėtų susimokėti už būstą bei maistą. Tad jam emigranto duona nesvetima. Visgi lietuvis prisipažįsta, kad studijuodamas užsienyje norėjo pasisemti tarptautinės patirties ir visada planavo šias žinias pritaikyti Lietuvoje.

„Gyvenimas užsienyje padėjo sugeneruoti pirmąją verslo idėją“, – pasakoja į Lietuvą grįžęs verslininkas.

Išsamiau – įraše.


Šiame straipsnyje: emigrantaidarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neskleiskit dezinformacijos

Neskleiskit dezinformacijos portretas
O čia blyn Lietuvoj gera.Aš ariu po 10-12 valandų,spaudimas milžiniškas,nesiskaitymas visiškas.Su vaiku gyvenu 28 kv.m. bute. Gaunu 1000 ir tyliu dantis sukandes.Ar turiu kitą pasirinkimą? Gerbiu tuos,kurie turėjo valios išvažiuoti iš šitos skylės.

Petras

Petras portretas
Kvailių ašaros ir maldos...Lygiai taip ,kaip nusiprausti,apsirengti, reikia sukurti gerovę ir Tėvynėje. Ir nedejuokit, užsienių indų plovėjai ir vištų gaudytojai, teks šunis lodyti ir valkatauti, kiek prisidėjot prie Lietuvos kūrimo tiek ir turėsite...

Sveikas

Sveikas portretas
Gaidziu pasakos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių