Quantcast

Skaudi emigrantės meilės istorija: vyro išdavystę išaiškino detektyvai

  • Teksto dydis:

Mažame Čikagos priemiestyje Viloubruke (Willowbrook) gyvena lietuvė Rūta. Trisdešimtmetės motina į Ameriką emigravo mergaitei dar būnant dvylikos.

„Amerika man visiškai nepasirodė svajonių šalimi, tiksliau atvirkščiai – jaučiausi čia pačiu nelaimingiausiu vaiku“, – neslepia Rūta, kiekvieną dieną mamos prašiusi sugrįžti atgal į Kauną.

Jauna moteris šio vakaro laidoje „Emigrantai“ papasakos, kaip jai gyvenimą sekėsi kurti Jungtinėse Amerikos Valstijose, bei atskleis skaudžią šeimos dramą – kaip su privačių detektyvų pagalbą sužinojo apie vyro neištikimybę, kaip skaudžiai jiedu skyrėsi ir kas liko šeimai sugriuvus.

Pirmą kartą Amerikoje laiminga Rūta pasijautė tada, kai sutiko savo būsimą vyrą, kuris buvo emigrantų iš Lietuvos sūnus. Jai tuo metu buvo vos šešiolika, o jam – keleriais metais daugiau. Tai buvo pati nuoširdžiausia jaunystės meilė. „Nenorėjome nieko laukti, žaisti namus pradėjom dar būdami paaugliai“, – šį vakarą pasakos ji.

„Būdami kartu atsistojome ant kojų, sunkiai dirbdami susikūrėme gerą gyvenimą“, – apie jaunystės susižavėjimą, virtusį rimtais santykiais sakys Rūta. Įsimylėjėliai išsikėlė iš tėvų namų ir po kurio laiko įkūrė parduotuvę – visas savo santaupas jiedu investavo į granito verslą. Tiesa, atsiradus finansinei laisvei, lietuvių poros gyvenimas stipriai pasikeitė.

Būtent pinigai sugriovė santykius, neslepia Rūta. Ji sako, kad tik praturtėjus namuose prasidėjo įtampa ir pykčiai. Rūta niekada nesistengė sekti ir kontroliuoti vyro, ji jam davė daug laisvės, nes tikėjo nuoširdžia meile. Deja, teko nusivilti... Vieną dieną moteris vyro elektroniniame pašte rado lėktuvo bilietus į Las Vegasą. Rūta nusprendė išsiaiškinti viską.

Būtent nuo netyčia rastų bilietų į Amerikos lošimų sostinę prasidėjo vyro neištikimybės gaudynės – moteris pasamdė privačius detektyvus, kurių paslaugomis JAV naudojasi kone aštuoniasdešimt procentų besiskiriančių šeimų. Įsikišus profesionaliems detektyvams Rūtai iki galo pasidarė aišku, kad jų šeima jau sugriauta ir per vėlu kažką taisyti.

Rūtos pasakojimas primins amerikietiškus filmus – daugybė intrigų, nuolat augantys kaltinimai vienas kitam, net į šią istoriją įsikišusi policija. Skaudi meilės istorija, kurią „Emigrantuose“ papasakos lietuvaitė Rūta – jau šį antradienio vakarą, 19:30 per LRT TELEVIZIJĄ. Reportažus rengia Orijus Gasanovas.


Šiame straipsnyje: emigrantaiemigracijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas AIDUI

tadas AIDUI portretas
turiu tau pastovu darbeli - ant tuliku didziosiomis raidemis WC uzrasineti. busi vyr. dizaineris apipavidalintojas.

AIDAS

AIDAS portretas
AS GAL IR SENAMADISKAS TACIAU REIKALINGOS TOKIOS LAIDOS. GALBUT KAZKAS PASIKLAUSES LAIDOS,ISSAUGOS SAVO SEIMA,VAIKUSIR MEILE MOTERIAI.JUK STIPRI VISUOMENE,KAIP IR TVIRTA SEIMA

Emigrante

Emigrante portretas
Ir as jau ilgiau nei puse savo gyvenimo praleidau ne Lietuvoje, irgi esu issiskyrusi- tai kodel manes niekas neklausia, ar noreciau skalbinius plauti viesai?? Visur zmones skiriasi del neistikimybes, kuo si tema idomi- niekaip nesuprantu. Gal todel, kad jau greitoje ateityje emigrantu bus daugiau nei pasilikusiuju gyventi LT ???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių