Quantcast

Lietuvė Amerikoje susikūrė pasakišką gyvenimą

  • Teksto dydis:

„Kartais gyvenimą pakeiksnoju – kodėl man tiek sunkių išbandymų skyrė likimas. Štai mano sesė ištekėjo už jaunystėje pamilto vyro, augina tris vaikus ir yra laiminga. O mano kelias aplaistytas karčiomis ašaromis. Vis dėlto, kai gerai pagalvoju, likimas buvo ir man dosnus. Dabar gyvenu taip, kaip kažkada galėjau tik svajoti“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams prisipažino Jūratė Hellow.

Floridoje gyvenančios lietuvės istoriją galima drąsiai vadinti amerikietiškosios svajonės išsipildymu. Ji gyvena nuostabiame name, po kurio langais stovi prabangūs automobiliai ir „Harley Davidson“ motociklas, galiniame kieme prišvartuota balta it gulbė jachta, ant kurios šono puikuojasi lietuviškas vardas „Jūratė“.

Nuostabiausia tai, kad turtus, kuriais mėgaujasi lietuvė užsidirbo pati. Šiandien J. Hellow – tarptautinės kompanijos „Schaller Automation“, gaminančios laivų variklių detektorius, kurie gelbsti jūreivių gyvybes, Floridos filialo vadovė arba, kitaip tariant, dešinioji kompanijos prezidento ranka.

„Žinau, kad garsėju kaip labai griežta vadovė, bet juk dirbu vyrų kolektyve, kaip kitaip galiu užsitarnauti pagarbą ir pasiekti rezultato“, – retoriškai klausia 53-ejų J. Hellow.

Žinau, kad garsėju kaip labai griežta vadovė, bet juk dirbu vyrų kolektyve, kaip kitaip galiu užsitarnauti pagarbą ir pasiekti rezultato.

Užtat baigusi darbą ji grįžta namo pas mylimąjį ir tampa švelnia, rūpestinga moterimi, kurią vyras tiesiog dievina. Kiekvieną dieną lietuvė pati sau primena, kokia ji yra laiminga, tačiau kelias į šią laimę buvo ilgas ir labai duobėtas.

Prieš šešiolika metų Jūratė už Atlanto išskrido braukdama skruostais riedančias ašaras. Moteris labai skaudžiai išgyveno skyrybas ir nebematė prasmės gyventi. „Aš norėjau numirti, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams vilnietė prisipažino, kad buvo puolusi į giliausią depresiją. – Su vyru sugyvenome gražiai, kūrėme verslą, kuris puikiai sekėsi, keliavome po pasaulį. Tik štai niekaip negalėjome susilaukti vaikų. Konsultavomės pas daugybę gydytojų, kelis kartus mėginome dirbtinį apvaisinimą, tačiau tai nepadėjo.“

Vyras labai norėjo vaikų, todėl susirado kitą moterį. O Jūratė gydytis širdies žaizdų išskrido pas Floridoje gyvenantį dėdę ir jo šeimą. Nuo akimirkos, kai Majamio oro uoste išlipo iš lėktuvo, prasidėjo pasaką primenanti lietuvės istorija. Vieno vakarėlio metu ją pamilo vyresnis milijonierius. Pora po trijų metų susituokė ir gyveno lyg pasakoje – keliaudami, mėgaudamiesi prabanga ir gyvenimo malonumais. Tačiau toks tuščias laiko leidimas energingai lietuvei greit pabodo. Ji pradėjo dirbti. Tai tapo skyrybų su antruoju vyru priežastimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimingas Lietuvis

Laimingas Lietuvis portretas
Didžiausia nelaimė – savosios Tėvynės netekti. Tėvynė, kaip motina, – žmogui tik viena. Gerbk kiekvieno žmogaus Tėvynę, o savąją – mylėk. Patriotas yra tas, kuris pačiomis sunkiausiomis Tėvynei minutėmis imasi pačių sunkiausių jos darbų. Tėvynė – tai šventas žodis, kuris atplėšia mokslininką nuo knygos, atitraukia valstietį nuo arklo, valdininką nuo rašomojo stalo ir surenka visus prie vienos vėliavos, į kurią jie žiūri didvyrio drąsumu ir kankinio pasiaukojimu.

Romualdas

Romualdas portretas
p.Jurate pajuokavo del vaziavimo lygiareiksmeje nereguliuojamoja sankriza.JAV pirmumas to kuris pirmas ta sankriza prevaziavo .bet ne moterims.

Pasaka

Pasaka portretas
Cia kaip sakoma, nei se nei duok, trecias vyras, milijonus ji ne pati uzsidirbo, beto jeigu atvyko pries 16 metu o dabar jai - 53, tai akcentas yras pas ja, nu zodziu cia matomai noreta sukelti pavyda, bet nezinau kas daugiau noreta pasakyti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių