Quantcast

Klaipėdietis pritrūko iššūkių ir įsidarbino Arabų Emyratų oro linijose

  • Teksto dydis:

Šį antradienį 19.30 val. per LRT Televiziją laidoje „Emigrantai“ – klaipėdiečių šeimos istorija. Kai Tadas Genevičius sėkmingai laimėjo vienos prabangiausių ir saugiausių pasaulyje oro linijų „Emirates“ darbuotojų atranką, šeimos gyvenimas iš esmės pasikeitė. Lietuvis pasakos, kaip atrodo brangūs skrydžiai, kuo lepinami keleiviai ir kodėl tūkstančiai žmonių visame pasaulyje svajoja patekti į šią kompaniją, o gavę darbą – nė už ką nenori jo prarasti.

Lietuvoje Tado gyvenimas buvo ramus: dienomis dirbo vadybininku informacinių technologijų kompanijoje, vakarus leisdavo namie su šeima. Daugumą tenkintų toks stabilus gyvenimas, tačiau klaipėdiečiui trūko iššūkių. Kartą vyras sugalvojo išbandyti savo jėgas didelėje oro linijų darbuotojų atrankoje, kuri truko keletą dienų. Atitikęs keliamus standartus, įrodęs savo užsienio kalbų žinias ir psichologinį pasirengimą, lietuvis tapo Jungtinių Arabų Emyratų prabangių oro linijų skrydžių palydovu.

„Kai atvažiavome, buvom viskuo aprūpinti: gavom nieko nekainuojantį būstą, transportą, didelę algą, kišenpinigių ir darbo metu apgyvendinimą prabangiausiuose viešbučiuose“, – apie išskirtines darbo sąlygas pasakos Tadas. Per ketverius metus lietuvis jau yra apkeliavęs visus žemynus ir pabuvęs didžiuosiuose pasaulio miestuose. „Vieną dieną  esu Niujorke, kitą dieną Rio de Žaneire geriu kokteilį“, – lietuvis neigia stereotipus, kad skrydžių palydovai tik skraido ir nieko nepamato.

Skrydžių palydovu tapęs lietuvis kurį laiką išlaikė savo šeimą: žmoną Indrę ir dukrelę Saulę. „Pusę metų aš nieko neveikiau, mėgavomės su dukra baseinais, geru Emyratų oru, skraidėme kartu su Tadu, tačiau greitai tai atsibodo ir susiradau darbą drabužių parduotuvėje“, – pasakos Tado žmona Indrė. Šeima džiaugiasi, kad vyro darbovietė šeimos nariams suteikia net iki 90 proc. nuolaidą skrydžiams.

Nors jauna šeima Jungtiniuose Arabų Emyratuose gyvena tik ketverius metus, o dukra Saulė lanko tarptautinė mokyklą, jie žino, kad tai laikina. „Gyventi norėčiau Amerikoje arba Australijoje, į Lietuvą grįžti nesinori, nes ten labai niūrūs žmonės“, – laidoje „Emigrantai“ atviraus pašnekovas.

Laida „Emigrantai“ šį antradienį 21.30 val. per LRT Televiziją. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to gedas

to gedas portretas
O ką jis čia veiks, Vilniaus oro uoste už 500 eurų dirbs?

Gedas

Gedas portretas
Saunuolis! Tik nereikia nurasyt Lietuvos. Amerika tikrai ne svajoniu salis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių