Quantcast

Į Angliją emigravusiai R. Cicino vairuotojai teko griebtis padavėjos darbo

  • Teksto dydis:

Lietuvoje Lina Baublienė buvo pirmoji limuzino vairuotoja moteris. Dar daugiau dėmesio Lina susilaukė tuomet, kai tapo estrados princu tituluojamo dainininko Ryčio Cicino asmeninė vairuotoja.

Knygos verta istorija – šį antradienį 19.30 val. LRT LRT TELEVIZIJOS laidoje „Emigrantai“. Kaip klostosi Linos gyvenimas emigravus į Angliją?

Kai Lina su vyru Lietuvoje įkūrė limuzinų verslą, tokių automobilių šalyje beveik nebuvo, o jų paklausa vestuvėms ir kitoms šventėms vis augo. Pokalbio herojė pasakoja, kad vyrai anuomet jai reikšdavo pagarbą, moterys pavydėdavo, gatvėse praeiviai prašė kartu nusifotografuoti... Lina buvo pirmoji ir ilgą laiką vienintelė limuzinų vairuotoja moteris. Baublių verslas klestėjo: daug kas būtent dėl gražuolės moters vairuotojos rinkdavosi jų limuzinų nuomos kompaniją.

Dar po kurio laiko moteris tapo Ryčio Cicino vairuotoja, susipažino su daugybe Lietuvos garsenybių. Lina daugiau nei kas kitas žinojo apie asmeninį R. Cicino gyvenimą, apie jo draugus, apie uždarbius ir prabangą, kuri jį visą laiką supo. „Tuo metu atrodė, kad esu svarbi pramogų pasaulio dalis. Net negalėjau pagalvoti, kad kada nors gyvenimas taps sunkus, kad teks emigruoti“, – prisipažįsta moteris.

Tačiau limuzinų laikai baigėsi. Liną ir jos šeimą ištiko krizė, o tai reiškė didelius pokyčius. Pradėję gyvenimą Anglijoje, Lina ir jos vyras Juozas nebijojo sunkumų, jie buvo pasirengę bet kam, kad tik galėtų normaliai atsistoti ant kojų, aprūpinti save ir vaikus. Barmenės darbas, kurį vos atvykusi gavo, Linai buvo ne tik pinigų šaltinis, bet ir savotiška išlikimo emigracijoje mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mminde

mminde portretas
takaja zencina tik traskint ja man pasistoji

ania

ania portretas
Matomai seksuali, lietuviškai tariant pisli bobikė. Pritruko dėmesio palikusi savo darbą.

:)

:) portretas
Daug kam taip atvykus i svecia sali. Tiesiog suvoki, kad cia tavo kompetencija ar gabumai Lietuvoje nieko gali nereiksti pradziai. Kol susivoki kas kaip, kur ir kodel....Paskiau drasiai ir savo limuzinu verslas, ir kas tik nori imanoma. Pereinamasis periodas:) Nezinau kiek buvau sutikes su aukstuoju ar dviem, kai teko dirbti leiborium (paprastu darbininku) statybose. Visu pirma musu aukstasis parengdavo labai prastai, zmones net turedami ziniu ir gabumu, nelabai suprasdavo kaip ieiti i rinka ir bijodavo, nepasitekdavo savimi. Nezinau kur jie dabar, bet pas mane verslas, namai...pragyveni ta laikotarpi, turi nori, stengiesi iseiti is to rato. Vieni anksciau, kiti veliau. Bet tuom ir skiriasi cia ir namie viskas, kad turi prosvaisciu, matai kazkokius planus, gali sau fantazuoti, bandyti, o Lietuvoje tarsi puntukas ant peciu ir galvos uzvirtes ir nesuvoki kaip ji nuimti nuo saves, kur detis, kur eiti...viskas atrodo pilka, beprasmiska. Sekmes, sveikatos Linai ir toliau gyvenime:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių