Quantcast

Emigrantai: apmaudu, kad negalime balsuoti referendume

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje ketvirtadienį vykstant referendumui dėl šalies narystės Europos Sąjungoje (ES), vietos lietuvių atstovė Dalia Asanavičiūtė reiškia apmaudą, kad Lietuva nesuteikė jai galimybės turėti dvigubą pilietybę, o todėl ji negali balsuoti pati.

„Labai, labai apmaudu. Ta dviguba pilietybė dėl to mums ir yra labai svarbi ir aktuali, nes daug čia gyvenančių lietuvių tikrai būtų pasiėmę tą Didžiosios Britanijos pasą ir būtų balsavę“, – BNS telefonu iš Londono sakė Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenės pirmininkė.

„Šiuo atveju tikrai pakišo koją tie delsiami sprendimai suteikti dvigubą pilietybę, nes mes kaip stebėtojai dabar nulemti nieko negalime“, – pridūrė ji.

D.Asanavičiūtė teigė susidariusi įspūdį, kad kol kas rinkėjų aktyvumas referendume nėra didelis, tačiau jis turėtų išaugti pasibaigus darbo dienai.

Vis dėlto ji sakė, kad rinkėjų aktyvumą bent Londone sumažinti gali stipri liūtis, kurią meteorologai žada antroje ketvirtadienio pusėje.

Lietuvių atstovė Didžiojoje Britanijoje pasakojo, kad referendumo dieną „Brexit“ šalininkai baiminasi, jog bus klastojami plebiscito balsai.

„Labai britai bijo, ypač išėjimo šalininkai bijo, kad bus klastojami rezultatai, kad ties tuo dirba saugumas. Net yra tokių perspėjimų balsavimo vietose, kad gyventojai balsą atiduotų atsineštiniais tušinukais“, – kalbėjo D.Asanavičiūtė.

Ji teigė, kad referendumo dieną aršios agitacinės kovos liovėsi, o žiniasklaida ragina tiesiog eiti balsuoti, nepamiršti reikalingų dokumentų.

Jeigu Didžiosios Britanijos gyventojai nubalsuotų už pasitraukimą, ši šalis taptų pirmąja, atsiskyrusia nuo Europos Sąjungos. Britanija į ES pirmtakę – Europos ekonominę bendriją – įstojo 1973 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

olia!

olia! portretas
ES pilieciai turetu tureti balsavimo teise.taciau po LOndono BALSO gali daug kas pasikeisti kad negaletu dziugauti osmanu kalifato palikuonys!!! as uz stipria ES siuo metu 28 !!!

Tarp

Tarp portretas
Dviejų suoliukų sėdėti patogiai neįmanoma.

Kampas

Kampas portretas
Dar to betruko, kad emigrantai balsuotu... Emigrantas yra beteisis, todel jis ir emigrantas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių