Quantcast

Emigracijoje lietuvius išgarsino didvyriški poelgiai

  • Teksto dydis:

Airijoje, Dubline, gyvenantis Marius Beniušis ir 27-erių Didžiojoje Britanijoje, Londone, kelerius metus dirbęs Marius Asteika.

Vyrai vienas kito nepažįsta, tačiau abu lietuvius sieja ne tik tokie pat vardai, apsaugos darbuotojų darbai, bet ir didvyriški poelgiai, išgelbėję ne vieno žmogaus gyvybę. Abiejų superdidvyrių marių istorija šį pirmadienio vakarą 20.30 val. pasakos LNK gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“.

Prieš beveik dvejus metus daugiau nei dešimtmetį Airijoje gyvenantis M. Beniušis išgelbėjo peiliais ginkluotos grupuotės užpultą jauną vaikiną. Kaip vėliau paaiškėjo, vaikino kūne jau buvo net 7 durtinės žaizdos – trys kakle ir keturios nugaroje. Incidento metu buvo sužalotas taip, kad teko pamiršti ne tik netrukus turėjusias vykti galiūnų varžybas, tačiau beveik trejiems metams atidėti perspektyvaus sportininko karjerą.

Tuo metu kitas lietuvis M. Asteika prieš beveik pusmetį didvyriu tapo Anglijoje. Būtent jis iš degančio autobuso Londone išvedė beveik 30 šoko ištiktų žmonių, taip išgelbėdamas jų gyvybę. Tarp tik per plauką nežuvusių buvo paauglys berniukas ir kūdikio besilaukianti moteris. Šiandien Marių kur kas dažniau galima pamatyti ne Londono gatvėse, o gimtajame Širvintų miestelyje. Netrukus po didvyriško poelgio Marius su žmona ir dvejų metų sūnumi grįžo į Lietuvą ir šiuo metu ieško darbo.

„Esu savo šalies patriotas, tikiu, kad Lietuvoje galima gyventi, ir gerai, todėl noriu likti savo šalyje, kur esu savas, o ne svetimas...“ – pasakos Marius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liachta

liachta portretas
nu chio marjan benius,jak zhiiew ?

Deivydas

Deivydas portretas
Ne būčiau tuo tikras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių