Quantcast

Britas Lietuvoje: stebint iš šalies situacija Jungtinėje Karalystėje kelia nerimą

Didžiojoje Britanijoje pasirodo vis daugiau pranešimų apie tai, kad vietiniai engia imigrantus. Statistiškai etninių nusikaltimų ar provokacijų – po „Brexit“ referendumo – Jungtinėje Karalystėje padaugėjo bent 5 kartus.

Pasak Anglijos lietuvių bendruomenės vadovės Dalios Asanavičiūtės, negalima tiksliai pasakyti, kokia iš tikrųjų yra reali situacija, nes ne visi žmonės praneša policijai apie vienokį ar kitokį įvykį. Tačiau tiesa ta, kad nepasitenkinimo banga, dėl Didžiojoje Britanijoje gyvenančių imigrantų, kyla. D. Asanavičiūtė taip pat teigia, kad Lietuvoje panika kuriama dirbtinai, mat netolerancija nukreipta ne tik prieš rytų europiečius, bet skriaudžiami ir ispanai, taip pat trečiųjų šalių atvykėliai.

„Visuomet buvau įsitikinęs, kad britų tauta yra toji tauta, kuri žiūri tolerantiškai į žmonės iš viso pasaulio. Šimtmečiais buvome ta šalis, į kurią žmonės važiavo. Nenoriu manyti, kad po „Brexit“ staiga visi tapo netolerantiški. Bet čia, sėdint Vilniuje ir stebint viską iš šalies, besiklostanti situacija man kelia nerimą“, – prisipažino Didžiosios Britanijos prekybos rūmų valdybos pirmininkas Chrisas Butleris.

Kokiomis nuotaikomis po „Brexit“ gyvena lietuviai Jungtinėje Karalystėje? Kaip situaciją mato ir ją vertina britai? Plačiau apie tai – laidoje „Aktualus interviu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių