Quantcast

Britanijos lietuvius šokiravo gyventojų sprendimas palikti ES

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos lietuviai yra šoke po referendumo, per kurį britai nusprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES), sako tos šalies lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė.

„Esame šoke. Tiesiogine prasme šoke. Didžioji dauguma tikėjomės, kad maža persvara bus nubalsuota už likimą“, - BNS penktadienį sakė D.Asanavičiūtė.

„Niekas nebežino, kas bus“, - pridūrė ji.

Didžiosios Britanijos lietuviai susiduria su nežinomybe dėl savo padėties, nes dėl jos Londonas ir Briuselis tarsis derantis dėl šalies išstojimo iš ES sąlygų.

D.Asanavičiūtė teigė, jog penktadienį apie atsistatydinimą paskelbęs Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad bent dvejus metus, kol vyks derybos, šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenantys imigrantai gali jaustis ramūs.

Tačiau Bostono mieste gyvenantis lietuvis Tomas Matulionis sako, kad tarp tautiečių toliau tvyro „visiška“ nežinia.

Šešerius metus Didžiojoje Britanijoje gyvenantis vyras piktinosi britų sprendimų palikti ES, pasitraukimo stovyklos šalininkus lygindamas su imperialistais.

„Progresyvūs žmonės mąsto vienaip, o žmonės, kurie vis dar mąsto apie Britų imperijos laikus, mano kitaip“, - BNS sakė T.Matulionis.

„Tai yra spjūvis visiems, kurie čia atvažiavo ir padėjo jiems kelti ekonomiką. Čia jokio nacionalizmo nėra, tiesiog kaimo žmogaus konservatyvus mąstymas“, - pridūrė jis.

Beveik 52 proc. britų ketvirtadienį referendume pasisakė už pasitraukimą iš ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Valdžia jau buvo nutarusi, tik dabar tą patvirtino žmonės. Čia tas pat kas su atominės elektrinės statyba Lietuvoje, kai pasisakė kaimo babanės , bet ne mokslininkai. rezultatas vienas prie vieno.

Gyvenu

Gyvenu  portretas
cia ir tikrai nepasijutau sokiruotas...planas iseiti jau buvo uzprogramuotas ir nesvarbu kokia forma buvo igyvendintas..

DJ

DJ  portretas
Anglai tapo normalus nes išlipo iš pederastizmo raugo bačkos ! Pagarba Anglams !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių