Quantcast

10-metį JAV gyvenanti lietuvė: nereikia manyti, kad emigrantai yra ypatingi

  • Teksto dydis:

Jei žmogus gyvena užsienyje, manoma, kad jam puikiai sekasi, o jei gyvena Lietuvoje – kad sekasi, bet galbūt nepakankamai. Žiniasklaidoje dažnai pasirodo emigrantų sėkmės istorijų, bet lygiai taip pat sėkmingai galima dirbti savo gimtojoje šalyje, tikina Lietuvių-amerikiečių verslo asociacijos Los Andžele narė Eleonora Jonušienė.

„Nereikia [žiniasklaidoje] iškelti to, kad užsienyje gyvenantys žmonės esą yra kažkuo ypatingi, ir tik kalbėti apie jų sėkmės arba nesėkmės istorijas“, – tikina dešimtmetį užsienyje gyvenanti E. Jonušienė.

Ji ragina kurti dialogą tarp užsienyje ir gimtojoje Lietuvoje gyvenančių tautiečių ir nusibrėžti bendrus tikslus, kaip prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo.

Ką specialistė mano apie „protų nutekėjimą“ – įraše.


Šiame straipsnyje: emigrantaiemigracijalietuviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Loreta

Loreta portretas
Kas nori dirbti Amerikoje, tas i diena uzdirba nuo 100 iki 200 doleriu, kalbu apie emigrantes moteris, kurios priziuri senukus arba vaikus, beje ir pati esu dirbusi,tai nesuprantu apie kokius 400 euru cia kalbama

Kollin

Kollin portretas
O kai gauni 300€, butas su nuoma kainuoja žiemos sezonu 170€+tel.,bei tv saskaitos, čia neskaitant viešojo transporto, ir vaika reiki išleisti i mokykla, ir dar duoti vaikui pietums pinigeliu.,, ka tada sakytumėte!? Kaip liežuvis apsiverčia!? Ka!? Pabukyte mūsu kailyje! Neduok dieve, bet karo reikia...tada pažiurėsim visi lygus busime.

virginija

virginija portretas
Tiems,kas nori isbandyti ka Amerikoje reiskia $400 - prasom, atvaziuokit ir isbandyti savo nuosava skura !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių