Quantcast

Vokietijos „Eurovizijos“ nugalėtojas atsisakė dalyvauti finale

  • Teksto dydis:

"Eurovizijos" dainų konkursui skandalai nesvetimi, bet Vokietijos atrankos konkurso nugalėtojo akibrokštas, kai jis tiesioginėje televizijos laidoje atsisakė dalyvauti finale, penktadienį išprovokavo audrą žiniasklaidoje.

Roko ir bliuzo dainininkas Andreas Kuemmertas (Andrėjas Kiumertas) ketvirtadienio vakarą buvo išrinktas televizijos žiūrovų atstovauti Vokietijai "Eurovizijos" finale gegužės 23 dieną.

Tačiau 28 metų atlikėjas visus sukrėtė ir išprovokavo žiūrovų pasipiktinimą, kai užuot džiūgavęs dėl savo pergalės pareiškė negalintis priimti šios garbės.

„Aš menkas dainininkas“, – pasakė A.Kuemmertas, skelbdamas, kad yra „priblokštas“, bet perduoda teisę dalyvauti "Eurovizijos" finale antroje vietoje likusiai 24 metų Ann Sophie (An Sofi), kuri apstulbusi išbėgo į sceną ir jį apkabino.

„Tiesiog manau, kad ji paprasčiausiai daug pajėgesnė ir tinkamesnė“, – pridūrė akiniuotas barzdotas dainininkas, kurio muzikinė maniera artima stiliui, būdingam velioniui britų atlikėjui Joe Cockeriui (Džo Kokeriui).

A.Kuemmerto populiarumas išaugo, kai jis 2013 metais laimėjo televizijos talentų šou „Vokietijos balsas“, o jo atsisakymas dalyvauti "Eurovizijoje" penktadienį tapo karščiausia šalies radijo ir televizijos naujiena.

„Akibrokštas televizijoje. Laimėtojas nenori dainuoti už Vokietiją“, – dienraštis „Bild“ rašė savo pirmajame puslapyje, pridūręs, kad šis sprendimas neturi precedento.

„Tai didžiausias įžūlumas per konkurso istoriją“, – pridūrė laikraštis.

Savaitraščio „Der Spiegel“ tinklalapis komentavo, kad A.Kuemmertas tikrai įsirėš žmonių atmintyje „kaip įspūdingas dainininkas, kuris nenorėjo laimėti“.

„Der Spiegel“ gyrė jį kaip „nepriklausomą, atkaklų, originalų artistą“, kuris galiausiai pasirinko atsiriboti nuo "Eurovizijos" „pramogų industrijos“.

„Mums tiesiog gaila... Jis galėjo laimėti“, – pridūrė savaitraštis.

Dainininko įrašų leidėjai nurodė, kad didelė įtampa ruošiantis Eurovizijos atrankai A.Kuemmertui tikriausiai tapo per didele našta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių