Quantcast

Vasario 16-osios renginyje „Saldi laisvė“ – du tūkstančiai kilogramų saldainių dovanų

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją LNK ir Vilniaus miesto savivaldybė pristato šventinę transliaciją iš Vilniaus Katedros aikštės.

„Saldi laisvė“ – tai LNK dovana žiūrovams Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga: specialus Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas, saldi instaliacija Katedros aikštėje ir pokalbiai su žinomais žmonėmis iš Gedimino prospekto degant laisvės laužus. Lietuvos gimtadienio šventę vainikuos dovanojamas fejerverkas, meistrų sukurtas pagal naujai suskambėsiantį kūrinį „Laisvė“, kurį atliks trylikametis Kristupas Šalna iš projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ projekto ir Monika Marija. 

Šeštadienį Katedros aikštėje LNK sukurs saldžią šventinę instaliaciją, kurioje vilniečiams ir miesto svečiams išdalins du tūkstančius kilogramų trijų mūsų vėliavos spalvų saldainių. „Šia akcija norime dar sykį visiems priminti, kokia yra saldi mūsų visų iškovota laisvė“, – sako LNK transliacijos vedėjų trijulė – dainininkė, aktorė Kristina Radžiukynaitė, žurnalistė Liuda Kudinova ir laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas Paulius Skučas.

Instaliaciją „Saldi laisvė“ sostinės Katedros aikštėje bus galima apžiūrėti ir saldainiais vaišintis jau nuo 19 val.

„Tas laisvės saldumas yra toks įdomus, kad kartais tu jo nori iki išprotėjimo, o kartais tik trupučio, bet visada gera žinoti, kad kažkur jo visada tiek, kad užteks visiems. O jei neužteks, tuo saldumu visada galėsi pasidalinti. Ne tik su artimiausiu draugu, bet ir su visiškai nepažįstamu žmogumi. Nes laisvė yra toks dalykas – kuo labiau daliniesi, tuo daugiau turi“, – sako viena transliacijos vedėjų L. Kudinova.

Laisvė man ir mano šeimai visada buvo didžiausia vertybė. Esu nuo vaikystės auginta būti patriote ir kas dieną padėkoti už laisvę.

„Vasario 16-oji – tai savotiškas laisvės atskaitos taškas, kuris primena, kiek mes kiekvienas atskirai, o kartu ir drauge turime duoti savo valstybei, kartais ir nesitikėdami grąžos. Turėdami tokią dovaną – laisvę, kartais pasimetame, kaip ją puoselėti, pamirštame, kiek ji trapi. Bet džiugu, kad, prisimindami mūsų proprosenelių nueitą sunkų kelią laisves link, kaskart permąstome, ką galime padaryti daugiau vardan Lietuvos, vardan savo vaikų ir kitų kartu. Vasario 16-oji – ji vis ryškesnė, drąsesnė ir su saldesniu laisvės pojūčiu“, – priduria P. Skučas.

Kita renginio vedėja  – aktorė, dainininkė, ką tik populiarų muzikos projektą „Muzikinė kaukė“ nugalėjusi K. Radžiukynaitė, pirmą kartą stoja prie televizijos laidų vedėjo vairo simbolišką dieną – Vasario 16-ąją. 

„Laisvė man ir mano šeimai visada buvo didžiausia vertybė. Mūsų seneliai ir proseneliai sunkiai kovėsi už nepriklausomą Lietuvą, esu nuo vaikystės auginta būti patriote ir kas dieną padėkoti už laisvę, kurios skonis iš tiesų labai saldus. Manau, jog Nepriklausomybės dieną būtina švęsti linksmai. Tikiuosi, jog ši šventė kasmet įtrauks vis daugiau žmonių ir taps labai gražia ir didele tradicija Lietuvai ir jos vaikams“, – sako K. Radžiukynaitė.

Kol Katedros aikštėje susirinkusieji mėgausis saldainiais,  scenoje karaliaus Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“. Jie pristatys koncertą „Broliai“ – unikalią, tik ypatingomis progomis atliekamą programą, skirtą Lietuvos laisvės kovų dalyvių atminimui įamžinti. 

Laisvės dvasią uždegančiame koncerte klausytojų labiausiai pamiltas albumo „Broliai“ dainas atliks septyni grupės „Skylė“ nariai, kuriems pritars penkių vyrų vokalinė grupė. Taip pat pasirodys ypatingi koncerto svečiai – grupė „TaRuta“, specialiai atvyksianti iš Kijevo.

Katedros aikštėje Vasario 16-osios vakare žiūrovai išvys jaudinantį muzikinį pasakojimą apie skaudų, bet įkvepiantį mūsų šalies istorijos tarpsnį, lydimą specialiai sukurtų originalių vaizdo projekcijų bei autorinės šviesų dailės.

Transliacija „Saldi laisvė“ – vasario 16-ąją, 19.30 per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių